spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

VIDEO – Perchezitii la braconierii din Viisoara si Iara

spot_img

La data de 31 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară emise de Judecătorul de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Turda, la locuințele a 4 bărbați, situate în comunele Iara și Viișoara.

În cadrul perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 2 arme de vânătoare și echipamente de ochire de aproximativ 10.000 de euro, deținute în mod legal, dar despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite în mod ilegal, de 8 trofee de animale de diferite specii, care ar proveni din activități ilicite, sumele de 4.250 de euro și 6.200 de lei, precum și alte bunuri de interes în cauză.

De altfel, au fost percheziționate 3 autoturisme, fiind descoperite urme materie cu aspect biologic, specifice activității de vânătoare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului Criminalistic, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

În continuare sunt efectuate activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uzul de armă fără drept și transportul vânatului fără respectarea dispozițiilor legale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img
spot_img
spot_img