spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

(VIDEO) Greu de cap și tare-n clanță funcționează doar în Liga a 5-a

spot_img

Când vii de la „ole ole, vă dăm m…e”, în Consiliul Local și îți păstrezi aceeași atitudine de „eu întreb ce vreau, nu contează ce răspunzi”, ai toate șansele să te lovești de realitate.

Consilierul local PMP Turda, Attila Koloszi, cel care în urmă cu o lună făcea pe justițiarul și legitimia angajații Supercomului, s-a hotărât să revoluționeze legislația în materie de integritate.

În cadrul celei mai recente ședințe a CL Turda, Koloszi a inventat, efectiv, noțiunea de … „incompatibil cu un proiect de hotărâre”. Astfel, la un proiect de hotărâre aflat în dezbatere, Koloszi a întrebat, nu o dată, ci de trei ori, dacă „există vreun consilier local INCOMPATIBIL cu proiectul de hotărâre”.

Nu ne credeți, iată mai jos:

Pentru corecta și completa informare a observatorului AJF Cluj ajuns consilier local, vă prezentăm un extras din legislația de integritate.

„7. DIFERENŢA ÎNTRE CONFLICTE DE INTERESE ŞI INCOMPATIBILITĂŢI:

Una dintre cele mai frecvente probleme care se manifestă atât în sistemul administrativ, cât şi în mass-media, este confuzia care se creează între conflictul de interese şi incompatibilităţi. Dacă, pentru existenţa unui conflict de interese persoanele publice, trebuie să ia o decizie care să influenţeze un interes personal, pentru a se afla într-o situaţie de incompatibilitate un oficial public nu trebuie să ia nicio decizie, fiind suficient faptul că ocupă concomitent două sau mai multe funcţii al căror cumul este interzis de lege.

Exemplu de conflict de interese:

Primarul A din oraşul X semnează un contract cu firma soţiei sale. Un alt exemplu este organizarea unei licitaţii de către Consiliul Judeţean B la care participă şi câştigă firma fratelui preşedintelui consiliului.

Exemplu de incompatibilitate:

Viceprimarul X deţine în acelaşi timp şi funcţia de membru al consiliului de administraţie al unei regii autonome de interes local sau a unei societăţi comerciale aflate în subordinea consiliului local.”  – Lege5

Ca atare, domnilor consilieri locali, înainte să vă lăsați mintea să zburde liberă în propria imaginație, mai puneți mâna pe o carte, faceți un cornet de semințe și, între timp, mai citiți și voi!

spot_img
spot_img
spot_img