spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

VIDEO: Acţiune de salvare în zona Steaua

spot_img

7 turiști care rămăseseră blocați cu autovehiculele în zăpadă pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, aduși în siguranță de jandarmi

În urma unui apel la SNUAU 112, sâmbătă, 6 aprilie după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua.

Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră.

Deblocarea autovehiculului din zăpadă a durat circa 30 de minute.

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin  de către alţi 4 turişti, care rămăseseră la rândul lor, blocaţi cu maşina în zăpadă, la o distanţă de câteva sute de metri.

Toate cele 7 persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Reamintim iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare.

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

spot_img
spot_img
spot_img