VIDEO – Acțiune a polițiștilor turdeni împotriva absenteismului școlar

spot_imgspot_img

În data de 21 februarie a.c., polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au desfășurat o activitate cu caracter educativ-preventiv pe raza comunei Iara, cu scopul de a preveni absenteismul școlar.

În acest sens, pentru a facilita accesul la educație și implicit pentru a reduce nevelul de absenteism școlar, care, din verificările efectuate, a crescut și din cauza nevoilor materiale, poliștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au inițiat o activitate la nivelul comunei Iara, cu scopul de a aduna rechizite și bunuri pentru familile cu situație materială precară.

 

Colegii din cadrul Poliției municipiului Turda au fost încântați de această inițiativă, iar împreună cu alți cetățeni care au dat dovadă de empatie și spirit civic au achiziționat și adunat rechzite pentru școală, articole de îmbrăcăminte, alimente, dar și alte tipuri de bunuri de care aceștia aveau nevoie, pe care le-au împărțit ulteiror în cadrul activității de prevenire.

 

De asemenea, a fost achiziționată o cantiatate de 16 metri cubi de material lemnos din cadrul Ocoului Silvic Turda, care a fost donată famililor cu o situație financiară mai delicată.

 

Școala, alături de familie, influențează într-o mare măsură modul în care se formează personalitatea copilului. Astfel, accesul la educație reprezintă un factor principal în activitatea de prevenire a infracționaliății.

spot_img
%d bloggers like this: