spot_img

Viața este atât de prețioasă încât drogurile nu merită încercate!

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Ieri, la Palatul Cultural „Ionel Floașiu” a avut loc cel mai interesant și deschis eveniment dedicat prevenirii consumului de droguri, intitulat „Spune DA pentru viață, NU pentru droguri!”

 

Seminarul a fost organizat de Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Direcția de Asistenţă Socială, în colaborare cu Asociația Filantropică Medical-Creștină „CHRISTIANA”- care derulează Programul de servicii în adicții “Sfântul Dimitrie Basarabov“ și a avut sprijinul unităților de învățământ din comunitate.

 

Alături de domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, au participat părinți, cadre didactice și membri ai Comisiei Comunitare Consultative privind Protecţia Drepturilor Copilului Câmpia Turzii.

 

S-a discutat deschis, responsabil, profesionist despre semne ale consumului de droguri la copii și tineri, despre îngrijorări, provocări și resurse ale părinților legat de acest fenomen. Participanții au primit materiale informative și au fost încurajați să adreseze întrebări invitaților. Aceștia au avut șansa să asculte mărturii ale celor care au trăit ca părinți sau ca tineri experiența de a fi aproape de droguri. Au fost adresate și întrebări, despre consumul de alcool la adolescenți, despre dependența de tehnologie, despre cum s-ar putea implica adulții în cazurile de consum din comunitate.

 

CE AR TREBUI SĂ REȚINEM, CA PĂRINȚI, DIN ACEST SEMINAR?

 

• Poți preveni, ca părinte, prin implicare, comunicare, afecțiune și reguli adaptate corespunzător pentru copiii tăi;

 

• Dacă sunt semne de consum, nu ascunde asta, chiar dacă e greu, ia atitudine! Nu esti singur, nu ești vinovat și nu ești un părinte incompetent;

 

• Dacă se întâmplă, să știi că există viaţă după droguri! Sunt specialiști și programe care te pot sprijini! Încearcă-le! Nu ai nimic de pierdut! Nu renunța nciodată!

 

• Poți descoperi moduri sănătoase, pozitive, de a face faţă dificultăţilor care rezultă din consumul de alcool/droguri sau dependența altei persoane şi vei primi sprijinul celor care trec prin situaţii similare.

 

Dacă și copilul tău se confruntă cu o problemă legată de consumul de alcool sau droguri poți contacta specialiștii Asociației Christiana – Programul de Informare şi Consiliere Familială “Sf. Dimitrie Basarabov”, care oferă informaţii de specialitate despre boala dependenței şi servicii de consiliere individuală şi de grup atât persoanelor dependente, cât şi membrilor familiilor acestora. Telefon: 0755-683330, e-mail: contact@sfdimitrie.ro.

 

SAU

 

Ne poți găsi pe plan local la Direcția de Asistență Socială, telefon: 0264 366396 sau e-mail: splas@campiaturzii.ro.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Atentie, soferi! Control al Politiei, in Sancrai!

Doua autospeciale de politie sunt "cantonate" in cartierul Sancrai din Campia Turzii. Pentru a fi si mai "eficienti" oamenii...

Fostul viceprimar al Câmpiei Turzii, Aurel Pop, a trecut la cele veșnice

O zi tristă pentru mediul de afaceri și politic al Municipiului Câmpia Turzii. Fostul viceprimar și om de...

Noi probleme cu punctele de pașapoarte Turda și Câmpia Turzii – 𝗡𝗨 𝗦𝗘 𝗣𝗢𝗧 𝗙𝗔𝗖𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠Ă𝗥𝗜 𝗢𝗡𝗟𝗜𝗡𝗘

Începând de ieri, Direcția Generală de Pașapoarte a schimbat regulile jocului în ceea ce privește funcționalitatea punctelor de...

VOCI PENTRU SĂNĂTATEA MINTALĂ

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ”unul din patru oameni din lume a avut, are sau va avea...
spot_img

Conducerea Școlii Gimnaziale Chețani contraatacă – „Nu am cheltuit 1,3 miliarde lei vechi!”

Ca urmare a articolului publicat de site-ul nostru, privind afirmațiile făcute de unii consilieri locali din Chețani, în ceea ce privește modalitatea de gestiune...
%d bloggers like this: