spot_img
spot_img

Viața este atât de prețioasă încât drogurile nu merită încercate!

spot_img

Ieri, la Palatul Cultural „Ionel Floașiu” a avut loc cel mai interesant și deschis eveniment dedicat prevenirii consumului de droguri, intitulat „Spune DA pentru viață, NU pentru droguri!”

 

Seminarul a fost organizat de Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Direcția de Asistenţă Socială, în colaborare cu Asociația Filantropică Medical-Creștină „CHRISTIANA”- care derulează Programul de servicii în adicții “Sfântul Dimitrie Basarabov“ și a avut sprijinul unităților de învățământ din comunitate.

 

Alături de domnul primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, au participat părinți, cadre didactice și membri ai Comisiei Comunitare Consultative privind Protecţia Drepturilor Copilului Câmpia Turzii.

 

S-a discutat deschis, responsabil, profesionist despre semne ale consumului de droguri la copii și tineri, despre îngrijorări, provocări și resurse ale părinților legat de acest fenomen. Participanții au primit materiale informative și au fost încurajați să adreseze întrebări invitaților. Aceștia au avut șansa să asculte mărturii ale celor care au trăit ca părinți sau ca tineri experiența de a fi aproape de droguri. Au fost adresate și întrebări, despre consumul de alcool la adolescenți, despre dependența de tehnologie, despre cum s-ar putea implica adulții în cazurile de consum din comunitate.

 

CE AR TREBUI SĂ REȚINEM, CA PĂRINȚI, DIN ACEST SEMINAR?

 

• Poți preveni, ca părinte, prin implicare, comunicare, afecțiune și reguli adaptate corespunzător pentru copiii tăi;

 

• Dacă sunt semne de consum, nu ascunde asta, chiar dacă e greu, ia atitudine! Nu esti singur, nu ești vinovat și nu ești un părinte incompetent;

 

• Dacă se întâmplă, să știi că există viaţă după droguri! Sunt specialiști și programe care te pot sprijini! Încearcă-le! Nu ai nimic de pierdut! Nu renunța nciodată!

 

• Poți descoperi moduri sănătoase, pozitive, de a face faţă dificultăţilor care rezultă din consumul de alcool/droguri sau dependența altei persoane şi vei primi sprijinul celor care trec prin situaţii similare.

 

Dacă și copilul tău se confruntă cu o problemă legată de consumul de alcool sau droguri poți contacta specialiștii Asociației Christiana – Programul de Informare şi Consiliere Familială “Sf. Dimitrie Basarabov”, care oferă informaţii de specialitate despre boala dependenței şi servicii de consiliere individuală şi de grup atât persoanelor dependente, cât şi membrilor familiilor acestora. Telefon: 0755-683330, e-mail: contact@sfdimitrie.ro.

 

SAU

 

Ne poți găsi pe plan local la Direcția de Asistență Socială, telefon: 0264 366396 sau e-mail: splas@campiaturzii.ro.

 

Direcția Relații cu Comunitatea

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Cum să faci așa ceva? Patinoar cu copaci, în județul Cluj

Probabil cel mai retardat patinoar din România se construiește...

Daghemana angajează la Câmpia Turzii: Șofer categoria D și Paznic de noapte

Societatea comercială Daghemana angajează la Câmpia Turzii: » șofer categoria D» paznic...

Festivalul Concurs, “Episcop Nicolae Ivan”

Elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Campia Turzii au participat...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Deputatul PSD Cristina Burciu susține la Guvern doleanțele logopezilor clujeni

Deputatul social democrat Cristina Burciu continuă să susțină doleanțele...

Scene HORROR la Târgu Mureș – o femeie și-a plimbat iubitul, mort, cu tomberonul!

Scene INCREDIBILE s-au petrecut, astăzi, la Târgu Mureș. Din câte...

Încă un Cod Portocaliu în județul Cluj

AVERTIZARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iunie, ora 10:00...
spot_img
spot_imgspot_img

„Împreună pentru Ramona” – eveniment caritabil pentru o tânără din Câmpia Turzii

Primăria Municipiului Câmpia Turzii, în parteneriat cu Asociația Slow Food Turda organizează vineri, 4 octombrie 2019, cu începere de la ora 14:00, în Piața...

Activitate de dezinsectie, la Turda

Primăria Turda efectuează în perioada 20.08.2022 – 26.08.2022 o acțiune de dezinsecție pe domeniul public al municipiului Turda. Acțiunea se desfășoară între orele 21:00...

Retea de 15 traficanti de droguri din Turda, Campia Turzii si Cluj, destructurata ieri de “mascati”

La data de 13 august a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj-Napoca, au efectuat 18...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: