Incendiul produs pe strada Nicolae Teclu din Turda, care a secerat 6 vieți, dintre care 4 copii și care a lăsat cu afectare neurologică și cu posibil retard mintal un băiat de 14 ani a readus în agenda publică o problemă majoră cu care se confruntă 90% din orașele României – locuințele pentru grupurile vulnerabile.
Practic, în fiecare oraș din România există cel puțin un cartier de locuințe clandestine, din chirpici sau material lemnos, în care locuiesc comunități întregi.
Și-atunci… ce e de făcut?
Păi, de exemplu, Primăria Turda se pregătește să construiască minim două blocuri de locuințe sociale, dintre care unul cu 30 de apartamente, pe strada Panait Cerna și cel puțin unul în sistem P+2, pe strada Margaretelor.
Pentru blocul de locuințe sociale de pe strada Panait Cerna s-au alocat fonduri europene, printr-un proiect obținut prin Grupul de Acțiune Locală Urban, în valoare de 7 milioane de euro.
De asemenea, primarul Turzii – Cristian Matei – a declarat că va solicita fonduri europene și pentru blocul de locuințe sociale P+2 de pe strada Margaretelor.
Turda are mai multe zone unde cetățenii trăiesc în sărăcie lucie: strada Labirint, Intrarea Viorilor, Strada Nicolae Teclu, strada Margaretelor.
Comentarii