spot_img

Vezi soluția pe care Primăria Turda o propune pentru comunitățile vulnerabile

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Incendiul produs pe strada Nicolae Teclu din Turda, care a secerat 6 vieți, dintre care 4 copii și care a lăsat cu afectare neurologică și cu posibil retard mintal un băiat de 14 ani a readus în agenda publică o problemă majoră cu care se confruntă 90% din orașele României – locuințele pentru grupurile vulnerabile.

Practic, în fiecare oraș din România există cel puțin un cartier de locuințe clandestine, din chirpici sau material lemnos, în care locuiesc comunități întregi.

Și-atunci… ce e de făcut?

Păi, de exemplu, Primăria Turda se pregătește să construiască minim două blocuri de locuințe sociale, dintre care unul cu 30 de apartamente, pe strada Panait Cerna și cel puțin unul în sistem P+2, pe strada Margaretelor.

Pentru blocul de locuințe sociale de pe strada Panait Cerna s-au alocat fonduri europene, printr-un proiect obținut prin Grupul de Acțiune Locală Urban, în valoare de 7 milioane de euro.

De asemenea, primarul Turzii – Cristian Matei – a declarat că va solicita fonduri europene și pentru blocul de locuințe sociale P+2 de pe strada Margaretelor.

Turda are mai multe zone unde cetățenii trăiesc în sărăcie lucie: strada Labirint, Intrarea Viorilor, Strada Nicolae Teclu, strada Margaretelor.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Lucrare de profesioniști – curțile interioare din Turda arată ca în Vest

Curțile interioare de pe strada Calea Victoriei 122-132/Nuferilor 1-19 au fost modernizate cu ultimul strat de asfalt.   În cursul...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...

În atenția călătorilor TUP

Luni, 09 Mai, în intervalul orar 11:00 -13:30, circulația în centrul Turzii va fi întreruptă din cauza manifestărilor...

Stirea cititorilor: Haos lasat in urma de ACSA pe doua strazi turdene

"Nu vrem sa fim cârcotași dar chiar nu se mai poate așa ceva. Va prezint doar câteva fotografii cu...
spot_img

Anunț Întrerupere furnizare apă potabilă și furnizare cu presiune scăzută în municipiul Turda

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile inmunicipiul Turda pe str. Tineretului în data de 05.09.2019, între orele09.30 – 13:00, și furnizarea...
%d bloggers like this: