fbpx
HomeFEATUREDVezi cum opinează prefectul de Cluj despre deschiderea secției Covid-19 la Turda
spot_img
spot_img

Vezi cum opinează prefectul de Cluj despre deschiderea secției Covid-19 la Turda

- Publicitate -
spot_img

În contextul în care județul Cluj a ajuns în situația alarmantă de a mai avea 2 locuri libere pe secțiile ATI a spitalelor Covid-19, orice resursă nouă pare a fi binevenită.

Tocmai din acest motiv, l-am întrebat pe prefectul – Mircea Abrudean – care este părerea sa cu privire la deschiderea unei secții de Covid-19, cu 22 de paturi și 4 paturi ATI, în Spitalul Municipal Turda.

„Am primit solicitarea și de la Turda și urmează să facem propunerea de includere în Ordinul 555. Mă bucur că au luat aceasta decizie, ne ajuta.”; a spus prefectul.

De asemenea, capacitate de tratament ATI din județul Cluj va fi sporită, în zilele următoare, cu încă 17 paturi – înafară de cele de la Turda.

„Va spuneam că așteptăm modificarea Ord. 555 a MS care va include încă 17 paturi de ATI din 4 unități medicale: 6 Medicala 1, 4 IRGH, 5 Militar și 2 Spital Dej. Pe langa cele 17 paturi ATI Covid vor mai intra in circuit încă 149 paturi normale Covid de la unitățile medicale menționate mai sus”, a mai precizat Mircea Abrudean.

Astfel, odată cu „activarea” paturilor ATI în toate unitățile spitalicești menționate mai sus, județul Cluj va deveni al doilea județ din România, în ceea ce privește capacitatea de tratament a cazurilor grave și critice de Covid-19.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: