fbpx
spot_img
HomeȘtiri din Câmpia TurziiVești bune pentru producătorii locali din Câmpia Turzii și împrejurimi - își...

Vești bune pentru producătorii locali din Câmpia Turzii și împrejurimi – își vor putea vinde produsele ÎN PIAȚĂ

- Advertisement -

Pe fondul tensiunilor legate de informațiile potrivit cărora producătorii nu vor mai putea vinde în piețe, ultima postare de pe rețelele de socializare a lui Dorin Lojigan aduce lumină în situația Târgului Săptămânal de Miercuri de la Câmpia Turzii.

Astfel, edilul a făcut referire la o conversație telefonică pe care a avut-o cu premierul, Ludovic Orban, în cadrul căreia cei doi demnitari au discutat exact situația producătorilor locali.

”Astăzi, domnul prim-ministru Ludovic Orban m-a contactat telefonic pentru a evalua împreună situația din punct de vedere epidemiologic în municipiul nostru și totodată, pentru a identifica împreună cele mai bune soluții pentru locuitorii Câmpiei Turzii.

Interesul domniei sale s-a axat pe ceea ce reprezintă aplicarea cât mai corectă a ultimelor măsuri adoptate cu aplicare la nivel național, dar și adaptarea acestora la situația și nevoile municipiului. Una dintre preocupările noastre comune este reprezentă de situația piețelor și a producătorilor locali.

Am discutat cu privire la concentrarea eforturilor pentru a-i susține pe aceștia prin găsirea unor soluții alternative, cu atenție sporită totodată în ceea ce privește contextul epidemiologic actual și creșterea accentuată a cazurilor pozitive din ultimele zile. Propunerea pe care am înaintat-o premierului se referă la păstrarea funcționării, ca și până acum, a pieței din fiecare miercuri, cu producători locali sau din localitățile învecinate, care nu se află în zonă roșie.

În ceea ce privește halele agroalimentare – Piața Unirii și Piața Mureșului, datorită faptului că spațiul ne permite vom crea condiții astfel încât comercianții să își poată vinde produsele în exterior, zilnic, sau dacă construcția permite, vom elimina ferestrele pentru a le transforma într-un spațiu deschis, dar acoperit și ferit de intemperiile vremii.”, a precizat edilul-șef de la Câmpia Turzii.

Cu alte cuvinte, târgul de miercuri nu se oprește, iar producătorii agricoli vor putea vinde și în halele agroalimentare.

Desigur, în piața săptămânală de miercurea viitoare vor putea vinde doar producători din Câmpia Turzii și Călărași, deoarece cei din Viișoara și Luna nu vor putea veni în piață, comunele lor fiind în scenariu ROȘU.

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

S-a îmbătat și și-a tăiat băiatul cu un briceag

0
Polițiștii din Aiud l-au reținut pe un bărbat care, pe fondul consumului de alcool și al unor discuții contradictorii, și-ar fi agresat fiul, provocându-i,...

Comentarii

%d bloggers like this: