3.9 C
Turda
Thursday, October 6, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiVeste URIAȘĂ pentru Câmpia Turzii - proiectul Noii Grădinițe a intrat în...

Veste URIAȘĂ pentru Câmpia Turzii – proiectul Noii Grădinițe a intrat în precontractare

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Depus în luna aprilie a anului trecut, proiectul privind Construirea unei noi grădinițe, în Municipiul Câmpia Turzii a intrat în faza de precontractare.

Asta înseamnă că, posibil chiar în acest an, se va semna contractul de finanțare, și încă 1,222 milioane de euro vor veni în vistieria municipalității.

Proiectul presupune gruparea a două grădinițe existente și anume “Grădinița Nr. 1 – Lumea Prichindeilor, situată pe Str. Andrei Mureșanu, nr. 7” și “Grădinița Nr. 3 – Pinocchio, situată pe Str. Teilor, nr. 10”. Aceste imobile existente nu sunt concepute expres pentru desfășurarea         acestor tipuri de activități, din acest motiv este necesară construirea unei noi grădinițe, care să îndeplinească toate cerințele impuse de normele și normativele în vigoare, pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a procesului educațional. Noua construcție, dispune de 8 săli de grupe cu capacitatea totală de 160 copii, din care 4 (patru) grupe cu program normal și 4 (patru) grupe cu program prelungit.

Noul amplasament va avea un regim de înălțime de P+1, clasa de importanță II și o suprafață desfășurată de 2.600 mp. În faza studiului de fezabilitate, au fost avute în vedere următoarele funcțiuni:

– La parter: 8 (opt) săli de clase a câte 20 locuri fiecare, două anexe, două camere tehnice, trei grupuri sanitare, o sală special amenajată pentru servirea meselor principale – cu o capacitate totală de 80 locuri, trei depozite hrană, bucătărie, vestiare femei și bărbați;

– La etaj: un cabinet medical, o cancelarie, o sală de conferințe, un birou director, o sală de film, un atelier meștesugărit, un birou administrativ, două săli de joacă, un grup sanitar copii și personal, trei săli de dormit.

Scenariul ales și justificat în faza SF este realizat din stâlpi și planșee din beton armat monolit, pereți interiori și exteriori din cărămidă portantă, acoperiș tip terasă, având următoarele etape de construire:

  1. Lucrări de nivelare a terenului;
  2. Execuția fundațiilor;
  3. Execuția elementelor de construcții de rezistență și arhitectură;
  4. Execuția lucrărilor necesare instalațiilor sanitare, termice și electrice;
  5. Execuția finisajelor interioare și exterioare;
  6. Dotarea sălilor cu echipamente și mobilier adecvat.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: