spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Vedete românești despre care s-a zvonit c-ar fi fost asasinate

Societatea românească nu este departe de zvonistica și teoriile conspiraționiste caracteristice altor state. În istoria neamului nostru, despre multe persoane decedate s-a zvonit ba că ar fi fost asasinate, ba că ar fi ucis pe cineva.

În episodul de astăzi ne focusăm atenția asupra unora dintre persoanele cunoscute în România, despre care se presupune c-ar fi fost asasinate.

ATENȚIE, vorbim despre ZVONISTICĂ, fără confirmări reale, așa că … luați-o ușor!

  1. Gheorghe Gheorghiu Dej – Fostul secretar general al Partidului Muncitoresc Român și fostul lider al României Comuniste a murit de cancer la 64 de ani, după ce a început a avea disensiuni cu liderii URSS. Legendele vremii vorbesc despre faptul că Dej ar fi fost iradiat cu o „piatră misterioasă” pe care o primise chiar în birou și care, de fapt, era o bucată de uraniu. În orice caz, în 1965, a murit de cancer pulmonar, iar legendele despre moartea sa au continuat.
  2. Amza Pelea – celebrul actor, rămas în memoria tuturor care au iubit cinematografia românească a murit în anul 1983, la doar 52 de ani, ca urmare a unui cancer galopant, la plămâni. Deși era un fumător înrăit, multă lume a acuzat Securitatea că l-ar fi iradiat pe Pellea, cu scopul de a-l asasina. Sketchurile sale erau acide către membrii regimului comunist, iar asta s-ar putea să-i fi adus moartea prematură.
  3. Nicolae Labiș – puțină lume știe, dar se pare că autorul „Morții căprioarei” a avut o moarte violentă, cauzată – poate – ca urmare a unui asasinat. Labiș a decedat pe 22 decembrie 1956, la doar 21 de ani. Nicolae Labiș a fost asasinat de un agent al Securității, care l-a împins între primul și al doilea vagon al unui tramvai în seara zilei de 9 decembrie 1956, în zona Spitalului Colțea, din București. Cu coloana vertebrală fracturată a fost dus la acest spital, apoi mutat la Spitalul de Urgență. Acolo, imobilizat în pat, a primit vizitele unor prieteni, ale unor admiratori, ale surorii lui, Margareta Labiș, a dictat și o poezie și a murit în dimineața zilei de 22 decembrie. A fost asasinat pentru că făcea parte dintr-un „lot” de tineri anchetați de Securitate și, inevitabil, viitori deținuți politici. 
  4. Doina și Ion Aldea Teodorovici – cei mai iubiți artiști ai Basarabiei, care au militat mereu pentru unirea României cu Republica Moldoa, și-au găsit sfârșitul cumplit pe data de 30 octombrie 1992, într-un accident de mașină. La câteva zile de la accident, pe data de 2 noiembrie 1992, ziarul „Adevărul” lansează într-o ştire ideea potrivit căreia accidentul ar fi fost provocat: „ceea ce nu se înţelege este cum a fost posibil să se lovească în spate, atât de puternic, automobilul. Oricât de mare ar fi fost viteza cu care circula, ar fi trebuit să se sfărâme partea din faţă. Ori aceasta a rămas intactă. Lăsând la o parte speculaţiile potrivit cărora accidentul s-ar datora şi altor cauze decât viteza excesivă, nu putem să nu ne întrebăm şi noi dacă o asemenea tragedie putea fi premeditată?” .
  5. Procurorul, Cristian Panait: În 10 aprilie 2002, procurorul Cristian Panait – cel care a declanşat acţiunea penală împotriva lui Lele, demers judiciar semnat şi de şeful anchetatorului, Ovidius Păun – s-ar fi sinucis, aruncându-se de la etajul imobilului în care locuia în sectorul 2 al Capitalei. Presa a relatat la acea vreme că ultimele cuvinte ale lui Panait spuse mătuşii sale, Eleni Dumitru, înainte de a intra în comă au fost : “Câinele de Ponta m-a omorât!”
  6. Răzvan Ciobanu – celebrul creator de modă a murit în primăvara lui 2019, ca urmare a unui tragic accident de mașină, petrecut la Mare. Totuși, multe voci afirmă – în continuare – că Ciobanu ar fi fost ucis de către membrii unei rețele de traficanți de droguri cu care acesta avea conexiuni.
  7. Mădălina Manole – Fata cu părul de foc s-a sinucis în anul 2010, în 14 iulie, ingerând Glufogan. Totuși, multe voci susțin că moartea acesteia nu fost prin suicid, ci ar fi fost implicați alți factori.
  8. Mihaela Runceanu – Deși știm cu siguranță că Mihaela Runceanu a fost ucisă în garsoniera sa, fiind ștrangulată, apoi cadavrul fiind ars, s-a zvonit că aceasta ar fi fost ucisă chiar de Nicu Ceaușescu, cu care artista ar fi avut o relație amoroasă.

Voi cunoașteți și alte vedete despre care se presupune că au fost asasinate?

Foto: Autoturismul în care și-au găsit sfârșitul Doina și Ion Aldea Teodorovici.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img