spot_img

Vasile Simion Toth – NEVINOVAT – definitiv si irevocabil

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Dupa 4 ani de procese, recursuri, instante, plangeri penale si stres, Vasile Simion Toth a fost declarat nevinovat in procesul in care era acuzat de abuz in serviciu.

Avocata acestuia, Henrietta Fratean, a povestit intreg parcursul dosarului, intr-o postare pe social media.

“În sfârșit, am obținut o soluție mult așteptată. Curtea de Apel Cluj a stabilit în mod definitiv faptul că dl. Tot Vasile Simion este nevinovat. Pe lângă soluția obținută este interesant și parcursul acestui dosar.


Dl. Tot Vasile Simion a fost trimis în judecată în anul 2018, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în forma agravată.


În anul 2020 Judecătoria Turda l-a condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare în regim de detenție.


Ulterior, apelul promovat de către client a fost admis, cu consecința desființării în totalitate a sentinței Judecătoriei Turda și a încheierii judecătorului de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Turda, trimițând cauza în procedura camerei preliminare la instanța competentă – Curtea de Apel Cluj.


Pentru a pronunța această soluție, instanța de apel a avut în vedere calitatea de avocat a inculpatului, admițând excepția nulității absolute invocate, referitoare la încălcarea prevederilor privind competența după calitatea persoanei a Judecătoriei Turda.


Această împrejurare referitoare la calitatea inculpatului a determinat apoi trimiterea cauzei la organul de urmărire penală competent – procurorul din cadrul parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA – Serviciul Teritorial Cluj – cu consecința constatării nulității absolute și a tuturor actelor de urmărire penală care fuseseră efectuate de către un organ de urmărire penală necompetent.


În final, prin Hotărârea nr.27/10.02.2022, Curtea de Apel Cluj respins ca nefondată plângerea formulată de către petenta S.C. S.T. S.A. împotriva soluției de clasare a procurorului din cadrul parchetului de pe lângă ÎCCJ – DNA- Serviciul Teritorial Cluj.


În esență, soluția de clasare a cauzei a avut ca obiect infracțiunile de abuz în serviciu în forma agravată (art. 13 ind. 2 din Legea nr. 70/2000 rap. la art. 297 alin. (1) C.pen.) și folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei (art. 18 ind. 1 alin. (1) din Legea nr. 78/2000), procurorul ajungând la concluzia justă că fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege și, respectiv că fapta nu este prevăzută de legea penală, în acord cu apărările formulate.”, a declarat avocata.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Recital de cameră la Câmpia Turzii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18:30,...

Noi servicii puse la dispoziția clienților de VIAMSO

Showroom-ul de materiale de construcții, VIAMSO, din Câmpia Turzii - este în continuă dezvoltare. În ultimii 5 ani, eforturile...

EXCLUSIV: Cadavru găsit ÎN PIAȚA UNIRII din Câmpia Turzii – s-a întocmit dosar penal

În această dimineață, trecătorii din Piața Unirii din Câmpia Turzii au găsit un bărbat, în vârstă de 61...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...
spot_img

Strategie CIUDATĂ la Tetarom SA

Deși este societate comercială cu acțiuni doar de la entități de stat, SC Tetarom SA, societatea care gestionează parcurile industriale de stat din România...
%d bloggers like this: