USR SPUNE: ”PSD, ALDE și UDMR au respins în Senat legea USR de eliminare a pensiilor speciale, inclusiv pentru parlamentari.”

spot_imgspot_img

Liviu Dragnea și ceata lui susțin menținerea pensiilor de lux și a privilegiilor, deși se prezintă ca partid al echității sociale. Doar în 2017, cei 184.000 de pensionari speciali au costat 6,6 miliarde lei bugetul de stat.

Colega mea Florina Presadă a adus argumente bazate pe cifre că acest sistem de pensii speciale este inechitabil și nesustenabil. A fost în zadar. Propriile privilegii au cântărit mai mult la decizia de vot.

USR susține că oamenii trebuie să primească pensii pe măsura muncii și contribuției lor, fără favoritisme. Vom continua lupta pentru eliminarea pensiilor speciale în Camera Deputaților, care este și decizională.

Acum, pentru că suntem în minoritate, nu putem câștiga toate bătăliile. Putem să-i blocăm, putem să-i amânăm. Avem însă convingerea că din ce în ce mai mulți români văd că USR este partidul care face și vrea o altfel de politică și ne vor da votul lor.”

spot_img
%d