fbpx
spot_img
spot_img

USR PLUS Câmpia Turzii solicită accelerarea lucrărilor la Grădinița Pinocchio de pe strada Retezatului

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -

Realizat cu bani din PNDL 2, Proiectul de etajare a Grădiniței Pinocchio de pe strada Retezatului din Câmpia Turzii s-a lovit de probleme încă de la început. După mai multe licitații ratate, lucrările au început, însă USR PLUS consideră că aceste lucrări se fac prea încet.

- Advertisement -
- Advertisement -

Astfel, prin intermediul unui comunicat remis azi, organizația USR PLUS lansează o serie de întrebări către administrația publică locală, solicitând totodată accelerarea lucrărilor la grădiniță.

„Promisiuni frumoase, realizarea lor – încă în așteptare.
Părinți nerăbdători și frustrați care de ani de zile așteaptă înființarea unei creșe în zona Blocuri.
Părinți nemulțumiți de faptul că deja de 2 ani sunt nevoiți să își ducă copilașii la grădiniță în diferite locații din oraș a căror destinație a fost schimbată ad-hoc în scopuri educative.
Copii și cadre didactice răsfirați în tot orașul, fiind privați de interacțiunea socială cu ceilalți.
Un șantier în lucru, unde, în majoritatea timpului, domină tăcerea și lipsa de activitate.

Încă din 2015 s-a identificat la nivelul municipiului Câmpia Turzii nevoia înființării unei creșe, pe atunci 571 de copii antepreșcolari având nevoie de serviciile unei astfel de instituții de învățământ, conform informațiilor oferite de Serviciul Public Local de Asistență Socială. Însă nici până astăzi, în 2021, autoritățile locale nu au reușit să satisfacă această nevoie a cetățenilor. Întrucât în oraș există o singură instituție de învățământ de tip creșă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 0-3 ani în zona Șarât, listele de așteptare pentru copii sunt foarte lungi, iar părinții sunt mereu îngrijorați că nu vor prinde loc la creșă.
A apărut o licărire de speranță pentru părinți când, în 2019, Consiliul Local a aprobat ca obiectiv de investiții etajare imobil Grădinița Pinocchio în vederea înființării unei creșe (str. Retezatului, nr.8, Câmpia Turzii, jud. Cluj) și s-a semnat contractul de proiectare, asistență tehnică și lucrări aferent acestui proiect de investiții. Conform acestuia, se dorește etajarea corpului grădiniței Pinocchio în vederea înființării unei creșe cu 4 grupe de copii de câte 18 copii/grupă la parterul instituției și mutarea grupelor de grădiniță existente la etajul nou creat, care ar avea o suprafață construită de 705 mp. Proiectarea și execuția lucrărilor de etajare a imobilului grădiniței Pinocchio au o durată de 24 de luni de la data semnării contractului. Având în vedere că acest contract s-a semnat pe data de 26 noiembrie 2019, lucrările de execuție ar trebui finalizate la sfârșitul anului curent, după cum se arată și în panoul din fața șantierului în lucru, unde se dă ca termen de finalizare a lucrărilor 31.12.2021. Însă, după arată lucrurile pe șantier și lipsa de activitate care se observă aici, lucrările de execuție privind etajarea imobilului încă necesită timp și un volum de lucru considerabil.
Părinții copiilor de la grădinița Pinocchio sunt îngrijorați de această stare de fapt. Au acceptat să suporte neplăcerile și sacrificiile pe care acest proiect le presupune pentru copiii lor, fiind nevoiți să-i ducă în diverse locații din oraș, a căror destinație a fost transformată ad-hoc în scopuri educative, însă văd că lucrările nu avansează deloc. „Copilul meu va termina grădinița până finalizează ei lucrările și pot să zic că nu a fost la grădiniță propriu-zis, ci numai în spații improvizate ca grădiniță”, mărturisește un părinte. Alții sunt îngrijorați pentru confortul și siguranța copiilor lor în aceste condiții. „Copilul meu se duce la grădiniță pe strada Mureșului într-o locație care nu știu ce a fost înainte, dar care este în apropierea unui bar și nu mi se pare tocmai OK”, se confesează tatăl unui copil de la grădinița Pinocchio. Nici pentru cadrele didactice situația nu e mai ușor de suportat: grupele de copii fiind răsfirate în oraș, ele nu mai au contextul social de a relaționa între ele și a face schimb de idei și bune practici.

În acest context, USR PLUS Câmpia Turzii solicită, în mod respectuos și public, Primăriei municipiului Câmpia Turzii să răspundă următoarelor întrebări:

-Sunt în grafic lucrările și vor fi finalizate la data stabilită sau trebuie modificat termenul de finalizare?

-Care este motivul pentru lipsa de activitate pe șantier? Motive financiare sau de altă natură?

-S-au achitat unele sume de bani contractorilor din bugetul local sau urmează să fie achitate din împrumutul bancar recent contractat de către Primăria mun. Câmpia Turzii?

USR PLUS Câmpia Turzii susține proiectul de investiții „Etajare imobil grădinița Pinocchio în vederea înființării unei creșe”, precum și alte proiecte atât de necesare dezvoltării comunității locale, dar solicită autorităților locale transparență și dialog cu cetățenii în ceea ce privește aceste proiecte, oferind cetățenilor, în mod regulat, rapoarte/comunicate publice privind stadiul în care se află proiectele în derulare.

Care este părerea ta? Merită cetățenii municipiului Câmpia Turzii să fie informați cu privire la stadiul în care se află proiectele în derulare? Merită să știe cum avansează sau stagnează (și de ce) proiectele municipiului lor?”, se arată în comunicat.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: