fbpx
spot_img
spot_img

USR Câmpia Turzii: EDUCAȚIA – ÎNCOTRO?

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Luna aceasta s-a sărbătorit Ziua Mondială a Educației. S-au ținut discursuri frumoase, s-au făcut promisiuni și mai frumoase privind viitorul educației și a fost zi liberă pentru elevi și preșcolari. Oare profesorii și elevii de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” cum au sărbătorit sau, mai bine-zis, ce au sărbătorit:

– Faptul că școala lor este încă un șantier de lucru, abia un pavilion fiind finalizat?
– Faptul că săptămâni la rând au învățat în frig, mulți îmbolnăvindu-se din cauza asta?
– Sau faptul că bucuria revederii colegilor și a interacțiunilor față în față a fost de scurtă durată, fiind nevoiți să treacă în sistemul de predare-învățare online deoarece autoritățile locale nu fost în stare să asigure condiții minime de desfășurare a cursurilor, cum ar fi încălzirea centrală?

Da, este foarte interesant cum guvernanții noștri, locali sau naționali, sunt mereu luați prin surprinde de anotimpuri. Nu știu că iarna ninge, că toamna și iarna, când se desfășoară majoritatea cursurilor, este frig și e nevoie de încălzire. Este foarte greu cu anotimpurile astea.

Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii este implicat într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene, început în iunie 2020. S-a preconizat că lucrările de reabilitare exterioare vor fi finalizate până în martie 2021, iar apoi, până în toamna lui 2021, când ar trebui să înceapă elevii școala, să fie finalizate și toate lucrările de interior. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Astfel, lucrările de reabilitare la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” sunt atât de nefinalizate încât elevii sunt trimiși acasă pentru că nu se pot desfășura activități didactice în asemenea condiții de frig.

USRPLUS Câmpia Turzii susține necesitatea și utilitatea reabilitării termice a clădirilor Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu”, dar dezaprobă modul în care se desfășoară această reabilitare. Primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a declarat, în cadrul unor interviuri că, investițiile în educație sunt o prioritate în mandatul său și că Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” este liceul lui de suflet, fiind un fost elev al acestei școli. În contextul acestor declarații, USRPLUS Câmpia Turzii solicită autorităților locale competente explicații plauzibile și, mai ales, soluții eficiente, realiste și rapide pentru situația tristă în care se află elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu”.

– De ce nu s-a respectat calendarul activităților și termenele preconizate?
– A cerut Primăria Câmpia Turzii explicații firmei contractoare AWE INFRA SRL pentru modul de realizare a lucrărilor de reabilitare? Precizăm că firma AWE INFRA SRL, care a câștigat licitația pentru implementarea proiectului de reabilitarea a Colegiului Tehnic „Victor Ungureanu” a subcontractat, la rândul ei, mai multe firme pentru realizarea diferitelor lucrări din proiect, dar nu le-a mai plătit și muncitorii au plecat, acum lucrările de reabilitare realizându-se mai mult cu zilieri.
– De ce nu s-a prevăzut în calendarul activităților de reabilitare asigurarea unei surse de încălzire pe când încep elevii școala? Ce anume nu s-a știut, că școala începe toamna sau că toamna și iarna e frig și e nevoie de încălzire?

Explicațiile de genul „să aveți răbdare” sau „constructorii mai sunt și mincinoși” nu sunt deloc plauzibile și nu lămuresc pe nimeni. S-a promis că luni sau marți elevii vor avea căldură, dar, având în vedere că au trecut în sistemul de predare-învățare online, e clar că e doar o promisiune mincinoasă a muncitorilor și nu numai. Are Primăria muncipiului Câmpia Turzii o soluție eficientă și rapidă și un punct de vedere oficial privind această problemă de interes general a municipiului nostru?

#educație
#învățământulareprioritate

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: