27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeȘtiri Câmpia TurziiUSR Câmpia Turzii bate, iarăși, câmpii

USR Câmpia Turzii bate, iarăși, câmpii

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ieri seară, într-un exces de zel, USR Câmpia Turzii a postat pe facebook un mesaj cu caracter populist, cu privire la comunitatea de romi care și-a făcut locuințe lângă rampa de gunoi din oraș.

„Membrii USR Câmpia Turzii reamintesc elevilor că educația este un drept de care nimeni nu-i va putea priva vreodată, nici în țară nici peste hotare. Este recunoscut ca fiind unul din cele cinci drepturi culturale bazice, potrivit Declarației Universale a Drepturilor Omului.

Totodată, reamintesc profesorilor ṣi autorităților locale, că indiferent de rasă, etnie sau religie, elevilor trebuie să li se recunoască egalitatea de ṣanse.

În acest sens, membrii USR Câmpia Turzii doresc să semnaleze în mod expres administrației locale privarea de drepturi ṣi oportunități copiilor ṣi adolescenților din bordeiele ridicate lângă groapa de gunoi a municipiului Câmpia Turzii. Izolați complet de comunitate, ignorați de autorități, neṣcolarizați, subnutriți ṣi trăind în condiții inumane (fără curent ṣi apă), în mod clar le sunt încălcate drepturile fundamentale, între care dreptul la educație.

Membrii USR din Câmpia Turzii anunță comunitatea că se lucrează la elaborarea unui proiect care vizează integrarea socială a copiilor proveniți din medii defavorizate.

Succes tuturor elevilor!”, au transmis membrii USR Câmpia Turzii.

Ei bine, pentru că vrem ca locuitorii din Câmpia Turzii să fie corect informați, vă spunem următoarele:

  1. În primul rând, USR Câmpia Turzii NU ARE CUM SĂ ELABOREZE VREUN PROIECT cu privire la reintegrarea socială a copiilor proveniți din medii defavorizate – aici este populism pur. Singura modalitate este ca părinții respectivilor copii să-și facă documente de identitate … și, eventual, să le facă și copiilor. Astfel, aceștia vor reuși să fie înscriși la școală, așa cum s-a întâmplat cu elevii care provin din cartierul „ICAR”.
  2. USR nu are nici măcar un membru în Consiliul Local Câmpia Turzii, pentru a elabora vreun proiect de hotărâre locală, astfel că singura lor modalitate de „legiferare” este aceea a unei inițiative cetățenești, care trebuie să întrunească 25% din totalul cetățenilor cu drept de vot din municipiu.

Astfel, rezultă faptul că USR nu face altceva decât să politizeze și să populizeze un subiect, ce-i drept, delicat.

Cu astfel de inițiative și tentative de manipulare nu ai cum să câștigi atenția electoratului. Partidul cu pricina trebuie să învețe legile, dar … la Dedeman nu se pretă nici legislație, nici administrație publică.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: