fbpx
HomeStiri din MuresUrsii au invadat cartierul Tudor din Targu Mures - cetatenii, suparati din...
spot_img
spot_img

Ursii au invadat cartierul Tudor din Targu Mures – cetatenii, suparati din cauza sistemului Ro-Alert

- Publicitate -
spot_img

Ieri noapte, in cartierul Tudor din Targu Mures a fost raportata prezenta unor ursi.

Ca atare, sistemul Ro-Alert s-a activat si, in creierii noptii, a transmis alerte catre cetateni.

Vizibil deranjati, muresenii s-au adresat Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta.

Astfel, ISU MURES  a remis urmatorul comunicat de presa:

Ca urmare a sesizarilor primite atât din partea mass-media, cât și din partea cetățenilor legate de mesajul transmis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘’Horea’’ al jud. Mureș, prin intermediul sistemului Ro-Alert, în noaptea dinspre 2-3 octombrie, facem următoarele precizări:

În ultima perioadă de timp se constată o creștere a prezenței animalelor periculoase în proximitatea comunitatilor sau în locuri frecventate de turiști, preponderent din zona montană, precum și o intensificare a atacurilor violente ale acestora împotriva personalului și/sau proprietăților publice și private. Astfel, pentru protecția cetățenilor, a fost transmis un mesaj de avertizare ce semnala prezenta unui urs in municipiul Targu Mures.

Va asigurăm că permanent depunem eforturi considerabile pentru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de prevenție și intervenție în situații de urgență.

Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă transmiterea acestor mesaje este imperios necesară având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT.

Reamintim, totodata, ca prin intermediul Sistemul RO-ALERT se transmit, *indiferent de ora*, informații relevante, bazate pe date concrete furnizate atat de structuri specializate (Administrația Națională de Meteorologie, Inspectoratele pentru Situații de Urgență și alte instituții cu rol și competențe în domeniul managementului situațiilor de urgență), dar și de către apelanți ( martori ai situațiilor în speță), atent verificate și documentate.

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență, ce va pot pune viața in pericol.

Asiguram opinia publica de faptul ca obiectivul fundamental al activității noastre rămâne eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, cu scopul de a creşte continuu gradul de siguranţă al cetăţeanului.

*INFO BACKGROUND*
Încă de la implementarea sistemului de avertizare RO-Alert ( septembrie 2018), Fenomenele meteorologice periculoase prognozate, inundații sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezența unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urși), au impus avertizarea cetățenilor din zonele vizate, în timp real, prin Sistemul RO-ALERT. Astfel, populația a fost informată de existența pericolului imediat și a putut adopta măsurile de autoprotecție.

*Ce este Sistemul RO-ALERT?*
Sistemul RO-ALERT permite difuzarea mesajelor de tip Cell Broadcast destinate avertizării şi alarmării populaţiei în situaţii de urgenţă, pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecţiei în caz de urgenţă majoră.
Operatorul Sistemului RO-ALERT are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta/desena zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. Celulele rețelelor de comunicații mobile ale furnizorilor de servicii de comunicații mobile din zonele selectate vor difuza mesajul de avertizare tuturor telefoanelor mobile compatibile și configurate corespunzător care se află în acele zone.

*Când se transmit mesaje RO-ALERT?*
Mesajele sunt difuzate doar în situații majore de urgență, în zonele afectate. Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile.

*Ce tipuri de telefoane recepționează mesajele RO-ALERT?*
Mesajele RO-ALERT pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G. Nu contează dacă aveți servicii de tip abonament sau prepay și nu se percep costuri sau taxe pentru recepționarea mesajelor RO-ALERT. În situația în care telefonul nu este pornit sau nu are semnal, nu pot fi primite alerte. Nu este nevoie să aveți telefoane de tip smartphone pentru a recepționa mesajele de tip RO-ALERT.

Informații referitoare la compatibilitatea telefoanelor mobile cu Sistemul RO-ALERT sunt disponibile în secțiunea Configurare telefon, de pe portalul www.ro-alert.ro.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: