spot_img
spot_img

Urmează Ziua Științei! Alege să fii voluntar!

spot_img

Ziua Științei reprezintă o inițiativă dedicată elevilor din ciclul primar și gimnazial, din Comunitatea Rurală Arieș, prin care aceștia vor avea șansa să realizeze experimente simple, dar interesante în domeniul științei exacte (biologie, chimie, fizică), alături de mai mulți studenți voluntari. Proiectul se va desfășura în perioada 18-20 octombrie.

 

Scopul proiectului este de a le stârni elevilor din mediul rural entuziasmul pentru știință și de a le arate acestora frumusețea și diversitatea acestei ramuri, având în vedere faptul că, în școlile rurale, posibilitățile sunt reduse, copiii neavând acces la laboratoare, echipamente, substanțe, astfel neputând observa experimente și lucrări practice interesante.

 

Dacă ești student și vrei să faci o schimbare privind educația elevilor din mediul rural în legătură cu materiile realiste, experimentale, Asociația The Da Vinci System te invită să te înscrii ca voluntar la Ziua Științei.

 

Implicându-te drept voluntar la Ziua Științei, poți aduce o mică schimbare pentru generațiile viitoare și observa bucuria și uimirea de pe chipurile câtorva copii din medii defavorizate. Ca voluntar va trebui să participi la un training online, în data de 15 octombrie, unde o să ți se prezinte experimentele pe care urmează să le realizezi cu elevii, dar și alte detalii administrative. Apoi, va trebui să-ți alegi o zi, din perioada 18- 20 octombrie, în care vei merge la o școală din zona rurală Arieș și le vei prezenta școlarilor experimentele indicate. La finalul proiectului, datorită spiritului civic manifestat și dorinței de implicare, vei primi un certificat de voluntariat și o diplomă.

 

Înscrie-te până pe 13 octombrie 2022, accesând link-ul de mai jos:

https://forms.gle/U7eNbLyTwwxPvE7M6

 

Ziua Științei este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

 

“De ce ne dorim să implementăm acest proiect? Răspunsul este unul simplu, dorim să creștem interesului pentru știință a copiilor din comunitatea rurală Arieș prin metode de abordare hands-on. Avem încredere că experimentele realizate împreună cu elevii, le vor manifesta acestora dorința de a cunoaște mai mult și îi vom atrage spre a experimenta de unii singuri anumite informații prezentate la școală după acest proiect. Mulțumim Start ONG pentru această oportunitate și încurajăm pe oricine dorește să ajute, să se încrie ca voluntar!” – Iulia Cîmpean, coordonator proiect.

 

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația The Da Vinci System, urmărește pagina de Facebook: Da Vinci (www.facebook.com/EducatieDaVinci), sau

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

Politistii au luat la control comerciantii ilegali de artificii

Polițiștii din Alba au continuat controalele la societățile comerciale...

Mormant PROFANAT la Luncani

O persoana de sex feminin din Luncani, comuna Luna,...

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Iata cum evolueaza lucrarile Companiei de Apa Aries, la Tritenii de Jos

🚧Lucrări POIM - comuna Tritenii de Jos - Avansează...

O adevarata secta se dezvolta la Campia Turzii

Daca anul trecut va prezentam, cu tenta ironica, despre...

Câine SPÂNZURAT la Săndulești! Polițiștii au deschis o anchetă

Un internaut a postat, pe rețelele de socializare, imagini...

Știrea ta: Bancomatul BRD de la Profi Câmpia Turzii e pericol public

Cel puțin 20 de persoane au avut probleme cu...

INVESTIGAȚII ALE POLIȚIȘTILOR, ÎN DOSARE DE INFRACȚIUNI ECONOMICE

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice...
spot_img
spot_imgspot_img

Teorie halucinantă: Bill Gates are patentul pentru vaccinul la coronavirusul actual

În contextul răspândirii noului virus provenient din China, o teorie halucinantă face furori pe internet. evz.ro scrie astăzi că miliardarul american, Bill Gates, ar deține...

Lucrările unei pictorițe din Câmpia Turzii – expuse într-o galerie din Madrid

Renatta Mărie Hoffenprandli este o pictoriță din Câmpia Turzii care-și publică lucrările pe pagina de facebook „RenArt”. Ei bine, în prag de Crăciun, Renatta a...

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla a plecat la Ceruri!

Durere în comunitatea Bisericii Catolice Unite cu Roma, odată cu trecerea la cele veșnice a celui care a fost PS Florentin Crihălmeanu. „Cu profundă durere...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: