20.6 C
Turda
Wednesday, August 3, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTUn pelerin, un tablou cu cuplul regal și un mesaj către TOATĂ...

Un pelerin, un tablou cu cuplul regal și un mesaj către TOATĂ ȚARA de la Câmpia Turzii

Date:

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Marți, 27 noiembrie, la Primăria Câmpia Turzii a ajuns Mitel Gârleanu, membru al asociației MultiEtno din Dolj, care a adus cu el un tablou înfățișând primul cuplu regal din istoria României Mari.

Pelerinul a venit de la Mânăstirea Putna, unde a sființit tabloul, pe care l-a purtat la mânăstirile Moldovița, Sucevița, Gura Humorului, prin Pasul Tihuța, la Beclean, Dej, în drumul său către Alba Iulia.

Vizibil impresionat de gestul bărbatului, primarul – Dorin Lojigan – la întâmpinat și au schimbat câteva idei cu privire la istoria națiunii române și al bisericii ortodoxe.

Totodată, Dorin Lojigan a înmânat pelerinului și un mesaj, care va însoți tabloul cu cuplul regal până la Alba Iulia, acolo unde atât tabloul, cât și mesajele culese de Mitel Gârleanu, vor poposi în Muzeul Unirii, spre a fi văzute de întreaga țară.

„Spiritul unirii de neam si patrie sa insoteasca imaginea familiei regale in drumul sau catre Mecca neamului romanesc, impreuna cu urari de pace, intelegere si unitate nationala din partea Primariei Municipiului Campia Turzii!

La Multi Ani, frati din Romania toată!”, a fost o parte din mesajul trimis de la Câmpia Turzii către toată țara!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: