fbpx
spot_img

Un parlamentar legat de Campia Turzii propune – Inghetarea impozitelor locale in comune

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Date:

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Share post:

Parlamentarii USRPLUS, Radu Molnar si Victor Ilie, au initiat un proiect de lege privind inghetarea impozitelor in comune.

Este vorba despre acele comune care se unesc cu orasele.

Înghețarea impozitelor pentru comunele care se unesc cu orașe

De fiecare data cand se discuta despre unirea unei comune cu orașul de langa ea, se aduce în discuție același contra-argument: creșterea impozitelor. De aceea, am depus împreună cu Victor Ilie un proiect de lege care să elimine această piedică.


Fiecare județ al țării are cel puțin o comună care îndeplinește toate criteriile pentru a fi oraș. Există exemple binecunoscute precum Florești lângă Cluj-Napoca (42.508 de locuitori), Miroslava lângă Iași ( 22.338 de locuitori), Giroc lângă Timișoara (18.715 de locuitori) sau Șelimbăr lângă Sibiu (14.068 de locuitori).


Acestea sunt în fapt cartiere “dormitor” ale marilor orașe, pentru că locuitorii lor muncesc, învață și participă la viața comunității orașului. Însă locuitorii acestora plătesc impozite de nivel sătesc. Iar stagnarea așezărilor se perpetuează tocmai pentru că schimbarea rangului din rural în urban presupune o creștere majoră a impozitelor, care sperie cetățenii.


De aceea propunem o soluție pentru comunele care doresc să facă pasul spre oraș: înghețarea impozitele la nivelul actual, timp 10 ani de la unificare.


Astfel, până când impactul financiar se va face simțit, administrațiile au timp să implementeze beneficiile urbanizării în comunități. Pentru că o comună cu zeci de mii de locuitori are nevoie de spitale, școli, utilități, drumuri asfaltate și transport în comun. Iar cei care nu beneficiază de ele la sat, le vor caută în oraș, amplificând problemele de trafic, poluare și concurență pe resurse.


Unificarea va ajuta si in problema mobilității și a urbanismului, pentru ca proiectele de infrastructură pot fi implementate mult mai ușor de către o administrație locală unică și cu mai multe resurse. Iar rigorile urbanistice ale orașelor vor fi aplicate și comunelor “satelit” în care dezvoltarea a scăpat de sub control.


Atât Strategia pentru Dezvoltare Teritorială a României, cât și planurile de amenajare teritorială a județelor accentuează necesitatea urbanizării și susțin unirea comunelor cu municipiile din jur. Măsura propusă de mine încurajează această direcție și vizează dezvoltarea pe termen mediu și lung a României.”, a transmis Radu Molnar.

Radu Molnar este primul parlamentar care si-a deschis un cabinet la Campia Turzii, in noua legislatura.

spot_img
spot_img
Bucur Ovidiu Adrian
Bucur Ovidiu Adrianhttp://refleqtmedia.ro/
Jurnalist, cu 14 ani de experiență. Specializat în investigații și articole de presă din domeniile: administrativ, politic, social
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Related articles

Anunț important pentru proprietarii de terenuri din municipiul Turda!

Vă reamintim că arderea resturilor vegetale sau a altor tipuri de deșeuri este complet interzisă, în conformitate cu...

Clienții Băncii Transilvania Câmpia Turzii – ÎN PERICOL

În cursul serii de ieri, RefleqtMedia a publicat imagini și fotografii cu o persoană aflată în stare de...

Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Turda 

Compania de Apă Arieş anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 20.03.2023 între orele 13.00 – 16.00,...

PERCHEZIȚII LA O GRUPARE CARE DISTRIBUIA DROGURI ÎN ȘCOLI

Astăzi, 20 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii Direcției de Investigare...
%d bloggers like this: