spot_img

Un parlamentar legat de Campia Turzii propune – Inghetarea impozitelor locale in comune

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Parlamentarii USRPLUS, Radu Molnar si Victor Ilie, au initiat un proiect de lege privind inghetarea impozitelor in comune.

Este vorba despre acele comune care se unesc cu orasele.

Înghețarea impozitelor pentru comunele care se unesc cu orașe

De fiecare data cand se discuta despre unirea unei comune cu orașul de langa ea, se aduce în discuție același contra-argument: creșterea impozitelor. De aceea, am depus împreună cu Victor Ilie un proiect de lege care să elimine această piedică.


Fiecare județ al țării are cel puțin o comună care îndeplinește toate criteriile pentru a fi oraș. Există exemple binecunoscute precum Florești lângă Cluj-Napoca (42.508 de locuitori), Miroslava lângă Iași ( 22.338 de locuitori), Giroc lângă Timișoara (18.715 de locuitori) sau Șelimbăr lângă Sibiu (14.068 de locuitori).


Acestea sunt în fapt cartiere “dormitor” ale marilor orașe, pentru că locuitorii lor muncesc, învață și participă la viața comunității orașului. Însă locuitorii acestora plătesc impozite de nivel sătesc. Iar stagnarea așezărilor se perpetuează tocmai pentru că schimbarea rangului din rural în urban presupune o creștere majoră a impozitelor, care sperie cetățenii.


De aceea propunem o soluție pentru comunele care doresc să facă pasul spre oraș: înghețarea impozitele la nivelul actual, timp 10 ani de la unificare.


Astfel, până când impactul financiar se va face simțit, administrațiile au timp să implementeze beneficiile urbanizării în comunități. Pentru că o comună cu zeci de mii de locuitori are nevoie de spitale, școli, utilități, drumuri asfaltate și transport în comun. Iar cei care nu beneficiază de ele la sat, le vor caută în oraș, amplificând problemele de trafic, poluare și concurență pe resurse.


Unificarea va ajuta si in problema mobilității și a urbanismului, pentru ca proiectele de infrastructură pot fi implementate mult mai ușor de către o administrație locală unică și cu mai multe resurse. Iar rigorile urbanistice ale orașelor vor fi aplicate și comunelor “satelit” în care dezvoltarea a scăpat de sub control.


Atât Strategia pentru Dezvoltare Teritorială a României, cât și planurile de amenajare teritorială a județelor accentuează necesitatea urbanizării și susțin unirea comunelor cu municipiile din jur. Măsura propusă de mine încurajează această direcție și vizează dezvoltarea pe termen mediu și lung a României.”, a transmis Radu Molnar.

Radu Molnar este primul parlamentar care si-a deschis un cabinet la Campia Turzii, in noua legislatura.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Iata cine este barbatul gasit MORT in padure la Ciurila

La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 11.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire...

Cadavru descoperit intr-o padure din Ciurila

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 11.30, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către...

6 persoane ranite ca urmare a accidentului de la Livada

La data de 6 mai a.c., în jurul orei 08.10, polițiștii au intervenit la un accident rutier produs...

ACCIDENT GRAV LA PETREȘTII DE JOS – 4 autoturisme implicate

Un accident rutier grav s-a produs, în această dimineață, în comuna Petreștii de Jos. Din câte se pare, 4...
spot_img

TINERI ARESTAŢI PREVENTIV PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş au identificat patru tineri, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie calificată.   Cei...
%d bloggers like this: