22.1 C
Turda
Tuesday, August 16, 2022
spot_img
HomeOPINIEEditorialUn omagiu omului care a luat bătaie pentru eroii din Valea Uzului!

Un omagiu omului care a luat bătaie pentru eroii din Valea Uzului!

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Cea mai mare dilemă pe care am avut-o în această campanie electorală, dedicată alegerilor europarlamentare, n-a fost vis-a-vis de cine minte mai mult, cine promite cele mai mari aberații sau cine dă mai mult (haha) … nu.

Pentru prima dată în toți anii decând am devenit îndrituit să votez, dilema mea a fost mult mai simplă: eu cu cine votez?

Asemeni cetățeanului turmentat din opera marelui, Caragiale, eram total pe spate vis-a-vis de candidatul sau lista de candidați care merită votul meu, pe 26 mai.

Ajunsesem atât de nedumerit, încât eram aproape sigur fie că nu voi participa la vot, fie că-l voi anula, dar acum am găsit un om în care să cred.

El este George Simion, un candidat independent, unionist, PATRIOT, care ieri a fost bătut, în Harghita, pentru păcatul de a fi curățat crucile eroilor români, din Cimitirul Eroilor de la Valea Uzului, pe care bozgorii le-au acoperit cu saci de gunoi.

Știți ce făceau politrucii noștri cei de toate zilele în timp ce Simion lua bătaie pentru memoria eroilor români căzuți în Al Doilea Război Mondial? NIMIC…

Normal că nu făceau nimic, pentru că TOATE partidele politice din România sunt preșuri în fața tupeului și a nesimțirii maghiare.

Revenind la George Simion, acesta, însoțit de alți oameni cu suflet de român, a curățat crucile eroilor, a pus panglici tricolore pe ele și au redat demnitate eroilor căzuți.

Cei care îmi urmăriți activitatea pe rețelele de socializare, ați văzut cât de tare m-am tulburat văzând crucile eroilor noștri învelite în saci de gunoi, iar gestul acestui om, candidat independent la Alegerile Europarlamentare, poziția 15 pe buletinul de vot, mi-a dat încredere … încredere că România încă există … că nu suntem doar o colonie într-o europă fără identitate.

Haideți, acum, să vă dau citire din programul pe care George Simion vrea să-l implementeze după ce va ajunge în Parlamentul European:

Au trecut 100 de ani de la Marea Unire, 29 de ani de la Revoluția Română și 12 ani de la momentul aderării României la Uniunea Europeană. Trecutul ne obligă la învățarea lecțiilor și la stabilirea direcției în care ne îndreptăm.

Zilnic vedem cum interesele mărunte generează un destin mediocru și ceea ce propun, în calitate de candidat independent la alegerile europarlamentare, este să urmărim interese majore pentru a scoate România din anonimat.

Toți ne dorim să redăm României demnitatea pe scena internațională și mai ales, în Uniunea Europeană.

Toți ne dorim un stat mai mare, mai puternic din punct de vedere economic.

Toți ne dorim restabilirea corectitudinii în relaționarea cu românii, oriunde s-ar afla ei, la București, în Covasna, la Chișinău, în Timoc sau Cernăuți, la Roma sau Madrid.

Toți ne dorim, dincolo de mecanismele birocratice, un raport mai solid și reciproc avantajos cu partenerii externi.

Ne dorim o Românie MARE în Europa.

 

OBIECTIVUL MEU:   ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA

Pași asumați:

 • 1. REUNIREA REPUBLICII MOLDOVA CU ROMÂNIA: MAI BINE ÎMPREUNĂ
 • 2. IEȘIREA DIN LABIRINTUL SISTEMULUI POST-COMUNIST – UN SISTEM ILEGITIM, NETRANSPARENT, PROFUND ANTI-NAȚIONAL
 • 3. ROMÂNII NU SUNT STRĂINI ÎN PROPRIA ȚARĂ
 • 4. PROTEJAREA DREPTURILOR ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI ȘI VALORIFICAREA POTENȚIALULUI LOR STRATEGIC

VIZIUNE:

De ce am vorbi azi despre unire, când noi n-avem destule spitale sau școli nici de o parte, nici de alta a Prutului; când și la Chișinău și la București domnește nelegea, nepotismul și jaful anti-național ?
De ce am vorbi despre unire când în România peste 40% dintre copii riscă sărăcia și excluziunea socială, iar Republica Moldova continuă să rămână și în 2018 cel mai sărac stat din Europa?
De ce ne-ar interesa soarta comunității românești din Ucraina sau Serbia când încă există români discriminați în propria țară?
Unirea nu contravine luptei anti-corupție și nici stabilității economice și politice. Dimpotrivă. Întregirea națională vine să așeze lupta românilor de pe ambele maluri ale Prutului pentru un trai mai bun, pe făgașul istoric al civilizației noastre, făgaș de la care am deraiat din pricina ocupațiilor străine și pe alocuri a celor domestice.
Unirea celor două state constituie nu doar un act firesc de reparaţie istorică, ci şi un act de dreptate economică. Unirea celor două economii va accelera investiţiile masive, ajungând ca, odată reunificată ţara, noua Românie să devină o economie în primele 40 de ţări de pe glob. O Românie reîntregită ar progresa în ceea ce priveşte forţa de muncă, investiţiile, industria textilă şi alimentară, suprafaţa agricolă şi potenţialul turistic. Unirea înseamnă bunăstare pentru cetățenii ambelor state. O economie mai mare înseamnă creșterea consistentă a oportunităților de trai mai bun pentru populația de pe cele două maluri de Prut.
Mișcarea unionistă înseamnă mult mai mult decât reunirea teritorială a României și Republicii Moldova. Unionismul trebuie să constituie mentalitatea și abordarea ideologică, filozofică, istorică a următorului secol de Românie modernă.
Un element comun al guvernărilor de până acum e urmărirea succesului electoral prin politici de dezbinare. Am ajuns să trăim într-o societate măcinată de ură și lipsită, în mare parte, de speranță. Suntem martori ai unor procese de dezbinare nu numai la nivel national cat si european. Solutia: Unirea.
Doar uniți, putem construi o țară mai bună pentru cei ce urmează. Unionismul începe cu toleranța și respectul pe care ni le acordăm unul altuia, indiferent de opinii politice sau religioase, și continuă cu o mult mai strânsă cooperare la nivel regional. Moldoveni, ardeleni, olteni, munteni, bănățeni… suntem toți români și europeni. Reîntregirea pașnică și democratică a țării nu poate reuși decât în parametrii acestei unități naționale.
De la comunitățile istorice, diaspora vorbitoare de limba română și până la minoritătile naționale care trăiesc pe teritoriul României și Republicii Moldova, nu lăsăm pe nimeni în urmă. Fiecare român, fiecare cetățean al României și Republicii Moldova contează. Ne ridicăm unii pe alții și împreună țara!
Românii care s-au stabilit în ultimele două decenii în Uniunea Europeană nu sunt imigranți. Sunt cetățeni ai Uniunii Europene care acționează în baza drepturilor pe care le implică acest statut.
Românii care trăiesc în comunitățile istorice nu sunt mai puțin români decât cei din interiorul granițelor. Sunt români care-și asumă obligațiile cetățeniei statelor în care trăiesc astăzi și care își cer și drepturile aferente, îndeosebi dreptul la propria limbă, cultură, religie și istorie.
Nu există diaspora și țara, capitala și provincia, cei de-o parte și cei de alta a Prutului.
Există o singură mare comunitate românească care poate mai mult și mai bine doar împreună.
Nu trebuie să existe o Europă de Vest și o Europă de Est, membrele fondatoare ale Uniunii Europene și cele nou integrate. Trebuie să existe o singură Uniune care poate supraviețui și se poate dezvolta doar în baza unității politice, a tratamentului egal și corect, a asumării adevărului istoric.
Despre asta e mișcarea unionistă, despre asta e candidatura mea la Parlamentul European: o Românie mare, din toate punctele de vedere, într-o Europă unită.

VALORI ȘI PRINCIPII ASUMATE:

 • Asumarea reunirii cu R.Moldova ca proiect de țară și prioritate în strategia națională și europeană de securitate, dezvoltarea regională și în consolidarea flancului estic al NATO.
 • Asumarea unei poziții de leadership în cadrul familiei euro-atlantice
 • Libertate personală, religioasă, economică, politică
 • Protejarea patrimoniului cultural, inclusiv a patrimoniului creștin
 • Transparență și responsabilitate
 • Egalitate în fața legii
 • Egalitate de șanse
 • Stat de Drept, justiție independentă și funcțională
 • Apărarea libertății religioase și a patrimoniului creștin
 • Un aparat instituțional simplificat, depolitizat, eficient, bazat pe competențe
 • Acces liber și egal la vot pentru toți cetățenii români indiferent unde se află
 • Guvernare eficientă, atât la nivel național cât și european, în baza unei strânse cooperări între sectorul public, privat și inițiativele civice
 • Economie de piață liberă
 • Respect pentru proprietate, care este inviolabilă
 • Presă liberă, nu aservită
 • Cetățenie activă
 • Protejarea, promovarea și exploatarea sustenabilă a resurselor naționale de la patrimoniul natural la resursele umane”

Da, știu că multe partide și-au propus Unirea cu Republica Moldova, însă Simion este SINGURUL care nu vede unirea prin prisma europeană, ci prin cea națională.

Omul ăsta a făcut parte din niște mișcări tare dragi sufletului meu: „Eroii Nu Mor Niciodată”, „Fân Fest” și multe altele, la fel de frumoase și de românești.

Cu riscul de a supăra multă lume, chiar vă recomand tuturor să aruncați o privire asupra site-ului www.georgesimion.ro, să citiți de pe acolo și, dacă sunteți de acord cu valorile acestui om, să puneți ștampila pe poziția 15.

ATENȚIE, acest articol de opinie nu este unul plătit, este unul asumat, pornit din mândria de a fi ROMÂN!

Pe plan național, avem nevoie de oameni care să iubească și să se lupte pentru țara asta, iar pe plan local, avem nevoie de oameni care să-și iubească orașele, comunele și satele și să muncească pentru ele, indiferent de culoarea politică!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: