spot_img
spot_img

Un nor de praf saharian se apropie

spot_img

Date:

Share post:

spot_img

La mai puțin de 3 luni de la ultima „ploaie de praf”, zona Turda – Câmpia Turzii este vizată de un nou nor de praf saharian.

Acesta a intrat în România chiar astăzi și se îndreaptă spre zona de nord-vest a țării, urmând a cauza căderi de praf roșu și în zona Turda – Câmpia Turzii.

Pericolul din praful saharian

În fiecare an, chiar de mai multe ori, norii de praf saharian aduşi de curenţii din nordul Africii ajung şi deasupra României. Acest praf roșiatic se observă foarte ușor pe diferite suprafețe cum ar fi mașinile și este foarte inestetic și greu de îndepărtat.

Se pare, însă, că aceasta nu este singura problemă pe care o provoacă acest fenomen. Medicii avertizează că are un impact periculos și asupra sănătății noastre și suntem expuși la multe complicații din cauza acestuia. Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara ne recomandă să fim atenți și să evităm deplasările când praful ajunge în țară, mai ales dacă nu sunt absolut necesare.

Medicii susțin că praful are în componența lui magneziu, fier, calciu și granule de fosfor, chiar și mercur, care pot fi fatale. Cei care știu că au complicații, mai ales la nivel pulmonar, nu ar trebui să iasă din casă fără mască de protecție purtată corect.

Ultima dată când deasupra Câmpiei Turzii a fost praf saharian, oamenii au crezut că suntem atacați de ruși, în contextul în care tocmai începuse războiul din Ucraina.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Lucrari in ritm alert, la o gradinita din Turda

🏗 Avansează lucrările de modernizare din cadrul proiectului Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Sfânta Maria...

Cristian Matei, mesaj de felicitare pentru elevii de 10 ai Turzii

Turda are elevi de nota #10! 💟   Dragi absolvenți ai claselor a VIII-a, vă felicit pentru rezultatele bune obținute...

El este singurul elev de 10 curat la Evaluarea Națională, din zona Turda-Câmpia Turzii

Șeful de Promoție al Școlii Gimnaziale „Ioan Opriș” din Turda, David Ciutureanu, a reușit să obțină media 10...

Bărbat din Vaslui, arestat preventiv de Judecătoria Turda, după ce a fost arestat de polițiștii din Câmpia Turzii, fiindcă a făcut scandal în autocar,...

E frumoasă România, nu-i așa? Atât de frumoasă încât oameni care locuiesc în diverse zone ale țării ajung...
spot_img

USR Turda si-a ales noul Birou Politic Local – Andrei Suciu, candidat neconditionat la Primarie

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, a avut loc Adunarea Generală a membrilor USR Turda, în prezența deputatului USR Emanuel Ungureanu și a președintelui Biroului Județean...
%d bloggers like this: