spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Un maior turdean a condus Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazu” în parada dedicată Zilei Franței

spot_img

Reprezentând cu mândrie România – doisprezece militari ai brigăzii, șapte în Garda drapelului național, în ținută militară de protocol și patru în ținută combat, parte din detașamentul comun al tuturor statelor invitate, au defilat ieri pe celebrul bulevard Champs Elysées, alături de militari din Bulgaria, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă și Slovacia.

Regimentul românesc a fost condus de maiorul, Vasile Cătălin Koszta, originar din Turda.

„Despre Maiorul Vasile Cătălin Koszta

Cătălin Koszta a devenit elev al Liceului Militar din Albă Iulia în anul 1996, fiind unul dintre cei mai apreciați elevi, datorită calităților intelectuale și fizice, dublate de muncă și perseverență, caracterul său puternic și înalta ținută morală.

A urmat, apoi, cursurile Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” dn Sibiu. Ulterior, a făcut cursul de bază pentru ofițeri, curs absolvit la Baza de instruire pentru Vânători de Munte  din Predeal.

În anul 2008 a fost în prima misiune în Afganistan, iar în 2010 a participat la a doua misiune a sa în această țară. Peste alți 2 ani, a mers din nou în Afganistan, de această dată în calitate de ofițer de stat major în cadrul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte, cu care a executat noi misiuni în teatrul de luptă.

În anul 2014 a finalizat cu succes exercițiul multinațional Combined Resolve III, desfășurat în parteneriat cu alte țări NATO, în poligonul Hohenfels din Germania, fiind cel care a condus compania românească. La final, a primit distincția onorifică ”Hero of the game”, iar la întoarcerea în țară a fost răsplătit cu Emblema de onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

În anul 2017 a promovat cu brio examenul de admitere la Universitatea Națională de Apărare, unde a parcurs Masterul de comandă, formă de pregătire absolut necesară pentru evoluția în carieră.”, scrie TurdaNews.

spot_img
spot_img
spot_img