spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Un „gazist” din Turda a fost arestat 30 de zile, după perchezițiile de ieri

spot_img

IPJ Cluj a remis publicității informații cu privire la perchezițiile efectuate, ieri, la Turda, Câmpia Turzii și Mihai Viteazu.

„În baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Turda, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și deteriorarea, modificarea, fără drept, sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a consumului de gaze naturale furnizate. (ambele infracțiuni săvârșite în formă continuată).

Pe numele bărbatului a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.”, a transmis IPJ Cluj.

Numele gazistului turdean este: Giurgiu Eugen Daniel, iar acesta va sta în arest preventiv timp de 30 de zile, potrivit hotărârii luate de Judecătoria Turda.

Ora estimata: 12:30
Complet: Complet P1 J.D.L.
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda. În temeiul art. 227, alin. 2, raportat la art. 202 alin. 4, lit. d, art. 218, art. 219 şi la art. 223, alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul G E D, cercetat sub aspectul săvârşirii a 22 de infracţiuni de complicitate la furt calificat, prev. de art. 48 alin. (1) rap. la art. 228 alin. (1), art. 229 alin. (1) lit. b) C.pen., pentru o perioadă de 30 de zile începând cu data de 27 ianuarie 2023 şi până la data de 25 februarie 2023 inclusiv. În temeiul art. 221, alin. 1 din Codul de procedură penală, impune inculpatului G E D obligaţia de a nu părăsi imobilul din loc. … fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza pe întreaga durată pentru care a fost luată măsura arestului la domiciliu. În temeiul art. 221, alin. 2 din Codul de procedură penală, pe durata arestului la domiciliu stabileşte în sarcina inculpatului G E D respectarea următoarelor obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori va fi chemat; – să nu comunice cu suspecţii din prezenta cauză, respectiv: BM L, M P, IV, O B, F M Că, B P Fl, B Z, SK F, T T A, I A V, K I, V C S, M C A, T F D, P R A, G M M, P I, Ş E D, C A V, C H C, I N, G I, H N, P M, N L, D I şi G I, direct sau indirect, pe nicio cale. În temeiul art. 125 din Legea 254/2013, stabileşte că supravegherea îndeplinirii obligaţiilor impuse inculpatului GED prin prezenta încheiere revine Poliţiei Mun. Turda. În temeiul art. 221, alin. 4 din Codul de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 128 alin. 1 din Legea 254/2013 şi al art. 221, alin. 8 din Codul de procedură penală, dispune comunicarea prezentei încheieri, de îndată, către I.P.J. Cluj, către Poliţia mun. Turda, către serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, către organele de frontieră şi către inculpat. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275, alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 27 ianuarie 2023, ora 14.00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  30/2023  27.01.2023

Printre suspecți s-ar număra și un fost consilier local din comuna Mihai Viteazu. Surse RefleqtMedia din comuna Mihai Viteazu ne-au precizat faptul că locuința fostului consilier a fost „călcată”, ieri, de Poliție dar, deoarece nu am primit o confirmare oficială privind identitatea lui, nu vom face publică identitatea acestuia, doar în eventualitatea în care va fi demarată urmărirea penală împotriva lui.

spot_img
spot_img
spot_img