21 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeEVENIMENTUn fermier din comuna Chețani - protagonistul unui reportaj în presa franceză

Un fermier din comuna Chețani – protagonistul unui reportaj în presa franceză

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Îl cheamă Daniel Alexa, are 42 de ani, este unul dintre marii fermieri ai comunei Chețani și administrează brandul „La Ferma” de 15 ani.

Ei bine, în această iarnă a fost vizitat de reprezentanții Globe Reporters, un proiect jurnalistic interesant, cu specific franțuzesc.

Daniel a 42 ans. Il est ingénieur agronome et s’est lancé dans l’exploitation agricole en 2004. Il élève 240 bêtes, entre les génisses, les veaux et les vaches. En ce moment, sur les 240, il y en a 96 qui produisent du lait. Il cultive aussi 150 hectares de terres. (Daniel are 42 de ani. El este inginer agronome și s-a lansat în exploatație agricolă în 2004. El crește 240 de animale, printre care juninci, viței și vaci. În acest moment, între cele 240 de animale, are 96 de faci care produc lapte. Totodată, el cultivă 150 de hectare de teren)” este scurta prezentare pe care jurnaliștii francezi i-au făcut-o fermierului român.

Din punct de vedere al culturii agricole și al creșterii de animale, comuna Chețani este una productivă, cu mulți fermieri și agricultori de mare putere, care țin sus stindardul economiei locale, iar Daniel Alexa este în top-ul acestui sector.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: