spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Un economist din Câmpia Turzii construiește TANCURI ROBOTICE în timpul liber

spot_img

De la studii economice, la inginerie și robotică (fără studii) e cale lungă. Nu însă și pentru Adrian Cornel Moldovan, din Câmpia Turzii, care construiește tancuri acționate prin robotică, ca un hobby.

Ultima sa creație este un tanc autopropulsat, cu șenile, pe care poate pune inclusiv proiectile ușoare de tip AirSoft.

„Tancul respectiv reprezintă o macheta concepută inițial pe foaie care a luat viața în urma ambiției . Au fost folosite foarte multe piese reciclate auto , de la fier vechi sau ce am găsit în jurul meu defect .


Caracteristici tehnice
*Dimensiuni aprox 120 cm lungime x 55 cm lățime și 45 cm înălțime
*Greutate aproximativ 130 kg
*Material fier/otel în proporție de 98%
*Include un singur motor electric de 24v și 900 w alimentat de 2 baterii de 12 v și 12 ah care au o autonomie de maximum 3 ore .

Motorul de 900w este angrenat de o cutie de viteze de scuter iar ieșirea din cutie de viteze se face printr un diferențial și planetare auto .

Pe fiecare planetara auto este montat un disc de frana de bicicleta pentru a vira tancul stânga sau dreapta .
* turelă se invarte 360 grade nelimitat datorita contactelor dintr un aspirator care trimit curent în partea de jos a tancului ajutata de un motor de 12 v și o coroană dintata auto iar în interior este montat un mecanism tip airsoft cu aer comprimat care trage cu bile de 6 mm la distanta de 30 m
*Reductorul din interiorul tancului are forța de a urca rampi de 45 grade și de a împinge o mașină sau de a cara peste 200 kg
* telecomanda flysky fs i6x la care se pot adăuga până la 16 comenzi cum ar fi , camera video , lumini , mecanism de tras , condus , turelă etc..”, ne descrie chiar Adrian invenția sa.

Dar, aceasta nu este prima creație  a ghirișeanului. În trecut a mai construit un tanc, mai mic, iar acum lucrează la un strung realizat 100% de el, din piese „scrap”.

spot_img
spot_img
spot_img