Dragoș Vana, clujeanul care, din 2020 încoace, ne ține la curent cu evoluția pandemiilor, prin intermediul graphs.ro
a rămas interzis când a văzut cât costă o porție de paste carbonara, la un restaurant de la mare.
Pentru cele 350 de grame de mâncare: spaghetti, ouă, brânză pecorino, pancetă, usturoi, ulei de măsline extravirgin, pătrunjel, condimente – clienții trebuie să scoată din buzunar 77 de lei, echivalentul a circa 12 lire sterline sau 15 euro. „Probabil cel mai scump restaurant dintr-un camping din lume… Toata restaurantele din Vamă s-au scumpit, dar unele au ajuns chiar la prețuri astronomice”, a scris autorul postării. Fotografia a devenit imediat virală, sute de persoane reacționând cu comentarii ironice, uneori exagerate, alteori, nu: „În banii ăștia îmi iau bilet de avion cu Wizz Air și mănânc paste de la mama lor”, „Sper că shaormele sunt mai accesibile. Altfel îmi anulez rezervarea la hotel”, „Guvernul vine în sprijin cu o reducere de 50 bani”, „Hai lasă-mă. Azi în Roma: 10 euro (50 lei). Și mănânci și vezi monumente antice”, „Poate daca sunt carbonara au pus în preț și certificate verzi , emisii de carbon”.
Astăzi, Dragoș Vana a revenit cu o postare, legată atât de restaurantul care a comercializat pastele cu preț astronomic, cât și de reacția publică la postarea sa.
„Merita sau nu 77 de lei o portie de paste?












