spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Un an de la inceperea lucrarilor la fabrica STADA din Turda

Conducerea companiei germane, STADA, a organizat o vizita de lucru, menita sa marcheze 1 an de la demararea lucrarilor la Centrul de Productie de la Turda.

La eveniment au fost prezenti Irina Munteanu – prefectul judetului Cluj, Cristian Matei – primarul orasului Turda, oficiali din Primaria Turda, reprezentanti ai STADA si presa locala.

“În calitate de primar, am avut onoarea de a atrage în orașul nostru compania STADA România, care a ales Turda pentru a-și construi viitoarea fabrică. Acest fapt reprezintă nu doar o realizare personală, ci și o promisiune pentru un viitor mai bun pentru toți locuitorii noștri.

Când vorbim despre această investiție nu ne referim doar la construcția unei fabrici, ci și la crearea de noi oportunități profesionale pentru turdeni. Odată cu deschiderea fabricii, vor fi și numeroase locuri de muncă, oferind comunității noastre șansa de a se dezvolta. Este un angajament clar față de bunăstarea municipiului nostru și față de fiecare om care numește Turda acasă.

Vă asigur că vom continua să sprijinim această investiție și să colaborăm strâns cu acești investitori pentru a asigura un succes durabil în comunitatea noastră.

Suntem cu toții nerăbdători să vedem fabrica de medicamente începându-și activitatea în 2024 și impactul pozitiv pe care aceasta îl va aduce, atât prin crearea de locuri de muncă, cât și prin contribuția semnificativă la bugetul local. Este un partener important pentru progresul nostru și suntem recunoscători pentru contribuția lor la dezvoltarea Turzii!”, a declarat Cristian Matei.

“🎉 Astăzi, marcăm un an de la demararea lucrărilor de construcție a Fabricii de medicamente STADA, în Parcul Aries Turda. Alături de doamna Prefect Irina Munteanu, au fost prezenți domnul Matei Cristian, primarul municipiului Turda și domnul Dr. Mihai Fugarevici, directorul general al STADA România.

🤝🏻 Reflectând asupra mesajului transmis anul trecut de domnul Ciprian Hojda, consilier de stat în Guvernul României, Cancelaria Prim-Ministrului, la acea vreme, doamna prefect a reamintit că Guvernul României susține în egală masură atât investițiile străine, cât și pe cele autohtone, în domenii cheie, care poziționează România ca jucător important pe harta Europei. În cadrul vizitei pe șantierul fabricii STADA, doamna Irina Munteanu a subliniat faptul că susținerea acestor proiecte face parte din strategia națională, de a asigura un cadru transparent și onest pentru toate investițiile, fapt care asigură o dezvoltare a calității vieții în țară și de asemenea creează noi locuri de muncă.”

➡️ Acest proiect este un exemplu concret al acestei strategii, aducând beneficii atât la nivel local, prin crearea de noi locuri de muncă, cât și la nivel internațional, prin consolidarea poziției României pe harta producătorilor de medicamente din Europa. Cu acest prilej, doamna prefect a transmis că este mândră că a putut fi parte a acestui proiect și că așteaptă cu nerăbdare să vadă rezultatele acestuia.

👏🏻 În încheierea mesajului, doamna Irina Munteanu i-a asigurat pe cei prezenți de susținerea instituțională și întreaga deschidere, urându-le totodată și mult succes în implementarea proiectului și în a depăși noi recorduri de producție folosind energie verde!”, a transmis si Prefectura Cluj.

Fabrica STADA de pa Turda este o investitie de ordinul milioanelor de euro, care nu doar ca va genera locuri de munca, dar va pune Turda pe harta farmaceuticelor din Romania!

spot_img
spot_img
spot_img