spot_img

Un aeroport ucrainean, lovit de o rachetă trimisă din TRANSNISTRIA

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

După ce vineri, Unitățile administrativ teritoriale din stânga Nistrului (Republica Moldovenească Nistreană) și-a cerut recunoașterea independenței, astăzi se pare că autoritățile separatiste nistrene s-au implicat activ în Războiul din Ucraina.

Potrivit celor mai recente rapoarte, publicate de liveuamap.com o rachetă rusească a lovit aeroportul din regiunea ucraineană, Vinnytsia.

Același site afirmă că racheta ar fi fost trasă de pe teritoriul Transnistriei.

Republica Moldovenească Nistreană este numele dat de forțele separatiste entității politice autoproclamate din Transnistria. Republica Moldova a pierdut controlul acestei zone în urma intervenției armatei ruse (armata a 14-a) în conflictul din Transnistria. Este recunoscută de trei pseudo-state care nu sunt membre ONU și se află în situații similare cu a Transnistriei: Abhazia, Nagorno-Karabah și Osetia de Sud.

În acest moment, armata rusă continuă să staționeze pe teritoriul Moldovei încălcând angajamentele de retragere totală luate de Rusia la conferințele OSCE din 1999 și 2001. Conform Curții Europene a Drepturilor Omului, regimul separatist se află „cel puțin sub influența decisivă a Rusiei” și „supraviețuiește grație sprijinului militar, economic, financiar și politic pe care Rusia i-l furnizează”.

Dacă, într-adevăr, racheta a fost trasă de pe teritoriul Transnistriei, nu este exclus ca separatiștii pro-ruși din stânga Nistrului să atace Republica Moldova, pentru a o include în acest război nebun, așa cum președintele Belarusului, Alexandr Lukashenko arăta pe o hartă, în urmă cu o săptămână.

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

(VIDEO) Borcane întregi cu droguri descoperite de DIICOT la câțiva kilometri de Turda

Atât ieri, cât și astăzi, Procurorii DIICOT, însoțiți de luptători ai trupelor speciale și agenți ai BCCO au...

Trădător handicapat! A contribuit la atacurile rușilor împotriva României!

Oricât de nemulțumiți am fi de Guvernul, Parlamentul sau Statul Român, în general, nu avem voie ca -...

Accident GROAZNIC la Râpa Roșie, în Sebeș – 2 copii au căzut cu ATV-ul

Doi copii, în vârstă de 11 și 12 ani, se presupune că au căzut cu ATV-ul în Râpa...

SRI: Alerta atacuri RANSOMWARE – nu deschideti emailurile si mesajele de la destinatari “suspecti”

La nivelul Centrului Național CYBERINT din cadrul Serviciului Român de Informații au fost obținute date cu privire la...
spot_img

Anunț – Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile în data de 22.03.2022, între orele 08:30 - 16:00, în municipiul Câmpia Turzii. Sunt afectate...
%d bloggers like this: