spot_imgspot_img
spot_img

Pe aceeași temă

te-ar putea interesa

Târg al ONG-urilor, la Câmpia Turzii

Apah Transilvania va invita vineri, 26 iulie 2024, incepand...

❗️Atenție❗️ Circulatie inchisa la Turda

Anunț închidere circulație! 👷‍♂️Pentru desfășurarea în siguranță a lucrărilor de...

(VIDEO) Accident rutier in Campia Turzii

Neadaptarea vitezei la conditiile de drum a cauzat un...

Alertă meteo lângă Turda

După perioada caniculară prin care am trecut, urmează furtunile! ISU...

Înălțați-vă proiectele la noi culmi cu Nacele Cluj!

Ai nevoie să ajungi la înălțime pentru lucrările tale...

Ultimul zbor pe cerul patriei

Astăzi, la sediul Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” a avut loc ultimul zbor pe aeronava MIG 21 Lancer pentru comandor Aurelian NIȚĂ și comandor Adrian MOTORGA.
 
Comandorul Aurelian NIȚĂ având o frumoasă carieră de 28 de ani și cu 2100 de ore zbor, iar comandorul Adrian MOTORGA cu o vechime de 29 de ani și 2300 de ore de zbor, cei doi camarazi ai noștri au ținut pentru ultima oară manșa unei aeronave militare. Emoția, bucuria, lacrimile colegilor și a familiei care le-au fost alături nu au putut fi descrise în cuvinte și nici captate în fotografii la adevărata lor valoare. Militarii care au lucrat cot la cot cu cei doi piloții au avut doar cuvinte de apreciere la adresa lor, respectându-i în primul rând ca oameni, pentru că au știut să fie întotdeauna alături de camarazii lor.
 
Pasiunea pentru zbor a fost cea care a legat o frumoasă prietenie între cei doi piloți încă de la începuturile carierei. Determinarea și responsabilitatea de care au dat dovadă în toate misiunile și activitățile la care au participat au fost bazele succesului.
 
„Au fost momente de nedescris și fiecare dintre voi veți simți ce trăim noi în acest moment. Este un lucru extraordinar că am ajuns până aici și că am zburat cu această aeronavă. A fost o perioadă extraordinară cu oameni extraordinari. Am intrat în aviație pentru că am iubit această meserie, dar mai mult decât aviația am iubit acest avion. Au fost multe sacrificii, dar a fost un vis frumos și va rămâne un vis frumos și sper să îl trăiți și voi, cei care ne călcați pe urme. Vă dorim sa aveți parte de satisfacția profesională pe care am avut-o noi și să rămâneți același colectiv minunat care s-a creat.”
 
Acestea au fost cuvintele celor doi piloți care astăzi au survolat pentru ultima dată pe cerul senin al patriei. Cu acest prilej, comanda unității, dar și colegii vă doresc să aveți parte de bucurii și realizări, iar restul timpului să îl petreceți cât mai mult împreună cu familia, căci știm ce înseamnă sacrificul unui pilot român și că datoria față de țară are de cele mai multe ori întâietate în fața familiei.
 
Felicitări dumneavoastră pentru frumoasa carieră, dar și soțiilor și copiilor care v-au fost alături, v-au sprijinit și v-au așteptat acasă cu sufletul la gură, căci emoțiile zborului nu sunt ale pilotului, sunt ale familiei care v-a așteptat acasă în fiecare zi!
 
A consemnat, Andreea ONIȚA
Foto: Andreea ONIȚA, Rareș CECLAN
spot_img
spot_img