fbpx
spot_img
HomeOPINIEEditorialTurdaInfo și Inturda.ro au încălcat legea drepturilor pacientului!

TurdaInfo și Inturda.ro au încălcat legea drepturilor pacientului!

- Advertisement -

Îi respect și-i apreciez, deopotrivă, atât pe Ionel Ignat, cât și pe Tudor Mureșan, însă în această seară au comis o GRAVĂ EROARE atât deontologică, cât și juridică.

Din dorința „informării” au publicat articole cu privire la starea de sănătate a lui Ovidiu Stănilă, managerul Spitalului Municipal Turda.

Nici Inturda.ro (Tudor Mureșan) și nici TurdaInfo.ro (Ionel Ignat) NU AU PUBLICAT un punct de vedere al lui Ovidiu Stănilă.

Ei bine, aici intervine Legea Drepturilor Pacientului – o lege ATÂT DE NECESARĂ, dar ATÂT DE IGNORATĂ în plină pandemie.

CAP. 4. Dreptul la confidentialitatea informatiilor si viata privata a pacientului
ART. 21Toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia.
ART. 22Informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai in cazul in care pacientul isi da consimtamantul explicit sau daca legea o cere in mod expres.”, spune Legea.

Deci … atât timp cât Ovidiu Stănilă, directorul Spitalului Municipal Turda NU ȘI-A DAT ACCEPTUL ÎN MOD EXPRES CU PRIVIRE LA PUBLICAREA INFORMAȚIILOR DESPRE DIAGNOSTICUL SĂU (dacă acesta există), ambele publicații pot fi acționate în instanță de către Ovidiu Stănilă.

Înteleg că este manager de spital și, deci, persoană publică … dar … dincolo de orice ESTE PACIENT, este CETĂȚEAN și ARE DREPTURI!

Personal, eu l-am întrebat pe Ovidiu Stănilă (un mare domn) despre starea sa de sănătate și ALEG în numele confidențialității, să nu divulg NIMIC cu privire la starea lui de sănătate!

La final am o întrebare pentru toți oamenii care scriu articole despre PERSOANE și despre STAREA LOR DE SĂNĂTATE: dragi colegi, când o femeie – persoană publică – are ciclu menstrual … și voi aflați (pe surse) de ce nu scrieți?

Dar când un bărbat (tot persoană publică) suferă de hemoroizi … de ce nu scrieți?

DACĂ o persoană publică, infectată cu Sars-Cov-2 INFECTEAZĂ PE CINEVA PRIN ACȚIUNILE SALE SAU IGNORĂ LEGEA, ATUNCI E DE SCRIS …

Comentarii

- Advertisment -
- Advertisment -

Citește

Mere PUTREZITE pentru copiii din Ceanu Mare

0
O femeie din comuna Ceanu Mare a postat pe rețelele de socializare o fotografie cu merele putrezite pe care, spune ea, le primesc copiii...

Comentarii

%d bloggers like this: