fbpx
HomeEVENIMENTTurda: Transportul pe cablu devine REALITATE
spot_img
spot_img

Turda: Transportul pe cablu devine REALITATE

- Publicitate -
spot_img

Probabil cel mai ambitios proiect de pana acum al administratiei Cristian Matei devine realitate.

In cadrul unei conferinte de presa organizata astazi la Turda, primarul turdean, Cristian Matei si presedintele CJ Cluj, Alin Tise, au facut anuntul asteptat de toti turdenii si nu numai.

 

“Totul a pornit de la necesitatea depoluarii municipiilor din Romania si de la Planul de Mobilitate Urbana. Dupa cum stiti, Turda a devenit primul si, deocamdata, singurul municipiu cu transport electric de persoane.”, a declarat Cristian Matei.

De asemenea, edilul turdean a elogiat proiectele edilitare din Cluj, printre care si proiectul trenului de mare viteza care va deservi Zonei Metropolitane Cluj.

“Ne dorim sa atragem acest tren de mare viteza si catre comunitatea urbana Aries.”, a completat edilul turdean.

In virtutea edilului turdean, depoluarea judetului Cluj reprezinta un obiectiv unic in Romania, iar proiectele de dezvoltare, printre care si transportul pe cablu vor contribui si la dezvoltarea turismului.

“Avem o Salina, care e perla mondiala a turismului, vrem sa deachidem inca o galerie la Salina Turda, vom dezvolta si un Aquapark pe fonduri europene, de asemenea astazi am dat ordinul de incepere a lucrarilor la Castrul Roman. Toate aceste puncte vor fi unite de Transportul Urban si Periurban pe Cablu.”, a declarat Cristian Matei.

La randul sau, Alin Tise, presedintele CJ Cluj, a laudat eforturile Turzii.

“Astazi sunt aici din 4 motive. 

1. Imi exprim inca odata sustinerea si colaborarea fata de Primarul Municipiului Turda. Aceasta colaborare va continua pe proiectele de dezvoltare pe care Turda le are in edificare.

2. Am venit sa semnam acest protocol de colaborare pentru acest proiect important care va implica si alte localitati, precum Petresti, Sandulesti si Tureni. Vizam un proiect unitar, coerent, care sa fie cofinantat si de Primaria Turda, si de Consiliul Judetean.

3. Va informez ca in aceste zile am finalizat procedurii pentru viitorul operator care va gestiona deseurile din Centrul de Management Integrat. E vorba despre Loturile Turda – Camlia si Gherla – Dej. Pretul va fi de 6 lei/persoana in mediul urban. 

4. Ultimul motiv, dar nu cel din urma este legatura pe care dorim sa o creem intre Comunitatea Urbana Aries si Zona Metropolitana Cluj. Vom dezvolta si trenul metropolitan si transportul in comun dinspre Municipiul Cluj Napoca, spre Comunitatea Urbana Aries. Aceste lucruri vor genera preturi mai mici, conditii mai bune si o conexiune fezabila intre Polul de Dezvoltare Turda si Zona Metropolitana Cluj.”, a declarat Alin Tise, la Turda.

 

Acest tip de transport pe cablu, care se realizeaza la Turda, va asigura traficul turistic din Turda, spre Cheile Turzii si Cheile Turenilor, fiind o alternativa “eco-friendly” la traficul rutier clasic.

La eveniment au fost prezenti si Petru RADU – din partea firmei Resort Planning, dar si Codruta Bungardean, sefa Serviciului de Finantare Europeana din Primaria Turda.

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,916FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -
spot_img

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: