spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Turda intră pe harta sindromului morții subite! Între timp, Rafila ne îndeamnă să nu ne preocupăm

Nu vi se pare ciudat cum Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, s-a transformat în principalul „așezător” al batistei pe țambal?

Fie că e vorba despre bebelușii morți de infecții nosocomiale la Cluj, fie că e vorba despre sindromul morții subite, Rafila încearcă din răsputeri să pună batista pe țambal și să ne îndrepte atenția către alte subiecte.

Ei bine … dragi prieteni, astăzi, la Turda, un bărbat de 55 de ani a murit SUBIT, în stația de autobuz de la Materna.

Omul nu era cunoscut cu afecțiuni preexistente și, înafară de vaccinul COVID-19 pe care l-a făcut, nimic altceva nu ar putea să-i fi cauzat moartea subită.

Ce ne spune Rafila?

„Moartea subită, a existat tot timpul. Sigur, nu putem să facem aprecieri decât dacă facem un studiu sau niște studii care să certifice o creștere a cazurilor de moarte subită.

De verificat fiecare grupă de vârstă care este afectată de moartea subită. De evaluat riscurile persoanelor care au avut moarte subită, pentru că riscurile pot să fie de natura unei boli care a fost sau nu a fost descoperită.

Ea poate fi descoperită, de exemplu, la examenul anatomopatologic sau e vorba de comportamente la risc, consum excesiv de tutun, de alcool sau alte lucruri de genul ăsta. Am văzut că nu era cazul. Erau persoane care erau sportive, nu cred că aveau astfel de probleme”

sursă foto: TurdaNews

spot_img
spot_img
spot_img