3.9 C
Turda
Thursday, October 6, 2022
spot_img
HomeEVENIMENT“TURDA ÎNOATĂ PENTRU SORIN ANDREI” MARATON de înot – TURDA, ediția I,...

“TURDA ÎNOATĂ PENTRU SORIN ANDREI” MARATON de înot – TURDA, ediția I, 13 aprilie 2019

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Programul competiţiei: Sâmbătă: 13 aprilie 2019
Plata înscrierii seria 1: 09:20
Încălzire: 09:25
Deschiderea competiţiei: 9:50
Start seria 1: 10:00
Plata înscrierii seria 2: 12:00
Încălzire: 12:05
Start seria 2: 12:30
Plata înscrierii seria 3: 14:30
Încălzire: 14:35
Start seria 3: 15:00
Fluierul de încheiere: 17:00
Festivitatea de premiere: 17:30.

Locaţie: bazinul didactic de înot Turda, 25 m, 5 culoare, temperatura apei aprox. 27/28˚ C;

Scop: caritabil – sprijin financiar pentru Tehei Sorin Andrei. Sorin are 4 ani și suferă de Diplegie Spastica Little (reprezintă o infirmitate motorie cerebrală ce apare din primele luni ale vieții, de cele mai multe ori la copiii prematuri sau victime ale unei nașteri dificile care a antrenat o insuficienta a oxigenării creierului. copilul atins de sindromul lui Little are, în general, o dezvoltare intelectuala normală. Dar el prezintă o redoare extrem de marcată a membrelor inferioare și uneori, a membrelor superioare. Tratamentul constă în urmarirea copilului de către o echipă pluridisciplinară cuprinzând medic, ortopedist, kineziterapeut și specialist în reeducarea motorie).
Organizator: Clubul Rotary Turda în parteneriat cu Primaria Turda și Salina Turda. Suport tehnic asigurat de Clubul Sportiv Delfinii Turda.

Participanţi: poate participa orice iubitor de înot, care poate să înoate fără materiale ajutătoare (colac, labe de înot etc.), indiferent de vârsta, sex, profesie sau nivel de performanță și au o stare de sănătate şi o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment. Fiecare participant va face parte dintr-o echipă.


Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club/asociaţie sportivă. Înscrierea se poate face în echipă sau individul fiind repartizat la o echipa.


Participanţii vor concura pe propria răspundere, în acest sens vor semna o declaraţie (în cazul participanților minori declarația va fi semnată de părinte/tutore) înainte de începerea evenimentului. Pe tot parcursul evenimentului, participanţii trebuie să aibe o conduită adecvată, în spiritul fair-play-ului şi respectului pentru coechipieri, adversari, oficiali.


Fiecare participant va primi:
– la începutul competiţiei: diplomă de participare și medalie
Echipe: – o echipă este compusă din 8 sporitivi, cu maxim 4 rezerve. Fiecare echipă va avea un căpitan de echipă care va asigura comunicarea dintre organizatori şi membrii echipei. Pentru creşterea vizibilităţii evenimentului, fiecare echipă va putea avea un înotător invitat (persoane cu vizibilitate publică, reprezentanţi ai unor instituţii publice sau private) care va putea înota o singură dată, oricând pe perioada desfăşurării competiţiei. La competiţie se vor putea înscrie maxim 30 echipe, acestea fiind repartizate pe culoare și serii în ordinea înscrierii


Echipament: Este obligatorie utilizarea căştii de înot. Este recomandată utilizarea ochelarilor de înot.

Taxa de participare la competiție:
1. Pentru inscrierie individual repartizat la o echipă este de 50 lei/persoană.
2. Pentru Echipă este de minim 8 x 50 = 400 lei/ echipă și de maxim 12 x 50 = 600 lei/ echipă.
3. Notă: Dacă o echipa nu are minim 8 concurenti se poate inscrie in competiție achitând taxa minimă pentru o echipă (400 lei).
4. Plata înscrierii unei echipe se va face de către căpitanul echipei la secretariatul evenimentului, sâmbătă, 13 aprilie 2019.
5. Plata înscrierii unei sportiv individual se va face la secretariatul evenimentului, sâmbătă, 13 aprilie 2019.
– taxa de intrare 10 lei/persoană.
Toate sumele ce se vor aduna la această competiție vor fi virate în contul deschis pe numele Sorin Andrei Tehei.


Înscriere:- Pentru înscrierea echipelor în concurs căpitanii de echipă vor completa formularul de înscriere atașat. La competiţie pot participa maxim 30 echipe. Înscrierea se va face în ordine cronologică. Dacă există înotători fără echipă, aceştia se vor putea înscrie individual; în funcţie de numărul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii). Echipele înscrise (complete) au prioritate în faţa echipelor formate de organizatori din înotători individuali. Înscrierile se fac până la data de 06.04.2019, datorită faptului că în concurs se pot înscrie maxim 30 echipe, în momentul în care acestea vor fi complete înscrierile vor lua sfârșit.

Premii:- Vor fi premiate echipele care vor contabiliza cel mai mare număr de bazine, parcurse în cele 2 de ore ale competiţiei astfel:
– Locul 1 – 1000 lei ;
– Locul 2 – 800 lei;
– Locul 3 – 600 lei;
Vor fi premiaţi toţi participanţii. Se va acorda premiul pentru cel mai tânăr (masculin și feminin) şi cel mai vârstnic concurent (masculin și feminin) – 100 lei/fiecare.


Riscul de accidente:- Organizatorii vor supraveghea desfăşurarea concursului pe toată durata sa. Participarea la competiţie presupune o stare de sănătate corespunzătoare şi o bună condiţie fizică. Participanţii îşi vor asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie. În cazul în care un înotător va avea, pe durata cursei, probleme ce impun asistenţă din partea organizatorilor, va încerca să semnalizeze acest lucru prin ridicarea unei mâini deasupra capului.


Mai multe detalii sunt disponibile la solicitare: Petric Gabriel 0740046575, petricalexandrugabriel@yahoo.com.

Regulament competiţie
TURDA ÎNOATĂ PENTRU SORIN ANDREI
„maraton de înot – TURDA, ediția I, 13 aprilie 2019”

Fiecare concurent înoată 200 metri, în ordinea pe care căpitanul de echipă a stabilit-o. Ordinea stabilită de catre căpitan nu se poate modifica, iar rezerva poate înlocui un sportiv pe un ciclu ( adica ciclu= câte o tură de 200 m pentru fiecare sportiv din echipă, de la sportivul nr crt 1 la sportivul nr crt 8). Pe fiecare ciclu căpitanul de echipă poate face maxim 4 schimbări cu 4 rezerve diferite. Fiecare sportiv va intra să înoate la numărul criteriu stabilit de căpitanul de echipă, conform tabelului de înscriere în competiţie. În cazul în care un sportiv nu intră în apă, în dreptul echipei lui se vor trece 0 (zero) bazine la acel schimb. Arbitrii de pe fiecare culoar contorizează numărul de bazine pentru fiecare înotător ca să facă cei 200 metri, urmărește ca ordinea stabilită de căpitanul de echipă să fie respectată, notează schimbările cu rezerve anunțate de către capitanul de echipă, în cele 2 de ore. Câştigă echipa care a înotat cele mai multe bazine în 2 ore.


Primii concurenţi din fiecare echipă vor porni la startul dat de arbitru sâmbătă, 13 aprilie 2019, ora 1000, 1230 , 1500. În zona block-starturilor vor avea acces doar concurenţii care urmează să intre în apă. Prezenţa la locul de start al concurenţilor se va în urma programării făcute de către capitanul de echipă. Orice prezenţă la mesele de arbitraj la o altă oră decât cea programată va aduce penalizarea echipei respective cu zece lungimi de bazin (un bazin = 25 metri).
CASCA ESTE OBLIGATORIE!!!!
Participanții la competiție sunt rugați să poarte şlapi în incinta Bazinului de Înot!


Schimbul ştafetei se va face după programarea primită de la căpitanul de echipă, la sosirea concurentului din apă, la capătul de unde acesta a luat startul, concurentul care urmează să intre în ştafeta următoare va putea începe să înoate. Orice start furat va aduce o penalizare de zece lungimi de bazin pentru echipa vinovată. Un start este furat dacă concurentul curent pleacă înainte de fluierul arbitrului sau înainte de sosirea concurentului care termină schimbul.


Competiţia se va termina sâmbătă, 13 aprilie 2019, ora 17:00. Concurenţii aflaţi în apă la fluierul de 2 ore al arbitrului au posibilitatea să-şi termine tura de bazin în curs, astfel terminânduse seria respectivă. Festivitatea de premiere va avea loc începând cu ora 17:30 (aproximativ). Vor fi premiaţi toţi participanţii. Se va acorda premiul pentru cel mai tânăr (masculin și feminin) şi cel mai vârstnic concurent (masculin și feminin), și cele trei mai bune echipe.


În cadrul competiţiei participă maxim 30 echipe, repartizate pe 3 serii. O echipă este compusă din 8 sportivi, plus maxim 4 rezerve.
Orice reclamaţie a unui concurent trebuie să fie depusă şi susţinută numai de către căpitanul echipei din care acesta face parte. Contestaţiile se vor soluţiona de către o comisie formată din 5 persoane, respectiv 3 reprezentanţi ai organizatorilor şi 2 căpitani de echipă.

FUMATUL ESTE STRICT INTERZIS ÎN INCINTA BAZINULUI DE ÎNOT TURDA!!!

PĂSTRAŢI CURĂŢENIA … CA LA VOI ACASĂ!!!

VĂ MULŢUMIM!!!

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: