27.7 C
Turda
Friday, August 12, 2022
spot_img
HomeDEZVĂLUIRITurda a intrat în faza de platou, după doar o săptămână de...

Turda a intrat în faza de platou, după doar o săptămână de creștere a ratei de incidență – cum a fost posibil?

Date:

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

În conformitate cu cele mai noi raportări prezentate de DSP Cluj privind rata de incidență a cazurilor Covid-19, Municipiul Turda rămâne aglomerarea urbană din județ cu cea mai mică rată de incidență Covid-19.

Ba mai mult, se pare că orașul condus de Cristian Matei a și intrat în fază de platou, după doar o săptămână de creștere mai pronunțată a cazurilor active de Covid-19.

În aceste condiții, RefleqtMedia a dorit să afle care este secretul primarului, Cristian Matei și a echipei din Comitetul Local pentru Situații de Urgență în gestionarea pandemiei.

R: Domnule primar, cum comentați intrarea în faza de platou (stabilizare) a situației epidemiologice de la Turda? de vineri și până astăzi, rata de incidență este la 6.74 – să fie această stabilizare rapidă o consecință a procedurilor de creștere a securității și rezilienței urbane, aplicate de Primăria Turda, sub comanda dumneavoastră?

Cristian Matei: Fără doar și poate. Am mai răspuns întrebărilor Dvs acum ceva timp. Reiese foarte clar ca toate măsurile aplicate de primarie anti virus covid-19, in unele cazuri chiar anticipate, au condus la faptul ca in toate raportările de pana acum municipiul Turda are cea mai mică rata de incidența dintre toate orașele și municipiile judetului Cluj.
Nu este mai puțin adevărat ca, bunăoară sâmbătă, au fost din nou aplicate tratamente de dezinfecție la sc TUP sa și la instituțiile publice ale municipiului Turda, in special unde se produc aglomerări de persoane, dar și in birouri. Sa dea Dumnezeu sa fie bine.

Iată că, pentru a patra săptămână consecutiv, Municipiul Turda rămâne principalul hub zonal de reziliență și securitate urbană.

Comentarii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
%d bloggers like this: