Tronsoanele de autostradă dintre Turda și Aiud s-ar putea deschide circulației în luna februarie, astăzi se face primul pas

spot_imgspot_img

Astăzi, la ora 9:00 are loc întrunirea comisiei de recepție a lucrărilor pentru tronsonul de autostradă dintre Decea și Aiud.

În ceea ce privește tronsonul 4, situat între Turda și Decea, acesta urmează a fi recepționat undeva la mijlocul lunii februarie, dacă va fi posibil din perspectiva condițiilor meteorologice.

Recepțiile programate inițial pentru luna noiembrie a anului trecut au fost amânate de CNAIR; după ce s-au constatat mai multe neconformități la lucrări.

„La recepţia de anul trecut au fost constatate următoarele probleme: nerespectarea proiectului propus şi asumat chiar de antreprenor, pentru construcţia căilor de rulare pe pod, zone cu exces de bitum, iluminatul pe poduri era realizat cu lămpi pe sodiu şi nu cu led, situaţie care duce la creşterea facturii energiei electrice şi implicit a cheltuielilor de operare. Din cei 12,4 km, aproximativ 10 km, între nod Unirea şi nod Aiud vor fi circulabili. După ce va fi recepţionat şi lotul 4 Sebeş-Turda, se va circula cursiv pe 27 de km de autostradă, între nod Turda şi nod Aiud”, spun oficialii CNAIR, citaţi de Capital.

Cel mai probabil 1 martie reprezintă punctul terminus, după care șoferii vor putea evita sectorul de drum extrem de periculos dintre Turda și Aiud, care a cauzat sute de victime în ultimii ani, și se vor putea deplasa pe autostradă.

sursa foto: alba24.ro

spot_img
%d