fbpx
spot_img
spot_img

Tratamentul REVOLUȚIONAR COVID-19 care este disponibil LA LUDUȘ, dar nu la Turda și Câmpia Turzii

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Cele 5206 de fiole de anticorpi monoclonali, donate de Italia, vor ajunge  în 134 unități sanitare cu paturi pentru tratarea unui număr de 2603 pacienți, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare, transmite Ministerul Sănătății. 

Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient.

Ei bine, acest tratament va fi disponibil la Spitalul „Dr. Valer Russu” din Luduș, însă spitalele din Turda și Câmpia Turzii au fost „sărite din schemă” de către Ministerul Sănătății.

RefleqtMedia l-a chestionat pe prefectul, Szillard Istvan Tasnadi, cu privire la această repartiție, iar acesta s-a scuzat, spunându-ne că repartiția s-a făcut de către Ministerul Sănătății.

În județul Cluj, UN SINGUR SPITAL a primit Regeneron, și anume – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.

Explicația prefectului pentru acest aspect a fost că „SCBI este singurul spital exclusiv COVID-19”.

Astfel, practic, pacienții din Turda, Dej, Câmpia Turzii sau Spitalul „Clujana”, Clinica Medicală 1 și alte unități sanitare COVID-19 care tratează cazuri GRAVE și CRITICE de COVID-19 sunt discriminați de Ministerul Sănătății.

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

%d bloggers like this: