spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Tratamentul antimalaric și anticancer CARE FACE MINUNI împotriva COVID-19

Știm, știm, știm! V-ați săturat și de știri COVID-19, și de „tratamente senzaționale anti-COVID-19”, însă de această dată … avem un tratament care chiar merge!

Artemisinin-ul sau … extractul de pelin dulce, un tratament antimalaric și anti-cancer, care de ani de zile face minuni, este, alături de invermectină, o nouă soluție împotriva COVID-19.

„Inițial, mai multe extracte de Artemisia annua și artemisinin au fost selectate pentru activitatea antivirală folosind un test de reducere a plăcii în celulele VeroE6 (adică, un tip specific de linie de celule renale de maimuță verde africană). Acest lucru a fost făcut într-un cadru de pretratare folosind o tulpină germană SARS-CoV-2 din München.

Acest pas a informat experimente suplimentare în care au fost investigate trei extracte de Artemisia annua (împreună cu artemisinina pură, sintetică, arteunatul și artemeterul) pentru a demonstra curbele concentrație-răspuns pentru extracte și compuși atât în ​​setările de pretratare, cât și în cele de tratament, utilizând mai multe replici. Aici, cercetătorii au folosit o tulpină daneză SARS-CoV-2 de la Copenhaga, tot în celule VeroE6.

În cele din urmă, eficacitatea extractelor și compușilor menționați anterior împotriva tulpinii daneze SARS-CoV-2 a fost confirmată în Huh7.5 (o linie celulară de celule hepatom tumorigenice asemănătoare epitelialei imortale) și celule A549-hACE2 (celule canceroase pulmonare care exprimă omul enzima de conversie a angiotensinei 2).”, scrie news-medical.net

O altă sursă confirmă că Artemisinina sau extractul de pelin dulce are efecte în inhibarea capacității de replicare a celulelor de SARS-CoV-2.

O altă echipă de cercetători care o include pe profesorul de biologie al Institutului Politehnic Worcester, Pamela Weathers, a descoperit că extractele din frunzele plantei Artemisia annua (pelinul dulce) inhibă replicarea atât a virusului Sars-CoV-2, cât și a celor două variante mutante recent apărute, cea din Marea Britanie și cea din Africa de Sud. Mai mult decât atât, cercetătorii au arătat că artemisinina singură este mai puțin potentă împotriva Sars-CoV-2 decât extractul din frunzele de pelin dulce, chiar dacă planta este uscată și veche de 10 ani. Rezultatele au arătat că extractele de Artemisia annua nu au blocat intrarea virusului în celule, ci au interferat cu capacitatea virusului de a se replica, ucigându-l astfel. În plus, activitatea anti-replicare nu a apărut legată de artemisinină sau flavonoide care sunt substanțe naturale existente în plantă, ci pare să fie produsă de altă compenentă a pelinului dulce, neindentificată încă. Studiul datează din mai 2021.”, scrie medicul, Adina Alberts.

De altfel, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății a încurajat realizarea mai multor studii pentru a se afla dacă acest remediu tradițional are efect pozitiv în tratarea COVID-19.

„plantele medicinale, cum ar fi Artemisia annua, sunt considerate ca posibile tratamente pentru COVID-19 și ar trebui testate pentru eficacitate și efecte secundare adverse. Africanii merită să utilizeze medicamente testate la aceleași standarde ca și oamenii din restul lumii. Chiar dacă terapiile sunt derivate din practica tradițională și naturală, este esențial să se stabilească eficacitatea și siguranța acestora prin studii clinice riguroase.”, transmitea Organizația Mondială a Sănătății, în mai 2020.

Pe net, o cutie cu 90 de capsule de artemisinină costă puțin peste 150 de lei.

spot_img
spot_img
spot_img