spot_img

Tratament cu Molnupiravir la Centrul de Evaluare COVID-19 din Turda

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Pacienții diagnosticați cu COVID-19, care aleg să se adreseze Centrului de Evaluare COVID-19 din Turda vor avea parte de cel mai bun tratament posibil.

Potrivit informațiilor obținute de RefleqtMedia de la prefectul de Cluj, Szillard Tașnadi, în Centrele de Evaluare COVID-19 din județul Cluj au fost aduse 1600 de cutii de Molnupiravir.

Molnupiravir este antiviralul creat SPECIAL pentru a trata COVID-19.

Pastilele au fost create de producătorul american de produse farmaceutice, Merk și, alături de Paxlovid, sunt singurele antivirale care au capacitatea de a opri dezvoltarea SARS-CoV-2, indiferent de tulpina acestuia.

Cum functioneaza mai exact molnupiravir?

Primul antiviral oral impotriva COVID-19 vizeaza o enzima pe care virusul SARS-CoV-2 o foloseste pentru a se multiplica, introducand erori in codul genetic al virusului. Acest lucru ar trebui sa impiedice virusul sa se inmulteasca, astfel incat sa impiedice cresterea incarcaturii virale in organism si sa reduca severitatea bolii.

Este primul antiviral din lume aprobat pentru aceasta boala care poate fi luat pe cale orala, fara a fi nevoie sa fie administrat intravenos. Acest lucru este important deoarece inseamna ca poate fi administrat in afara unui cadru spitalicesc, acasa, inainte ca boala sa evolueze intr-un stadiu sever“, explica June Raine, directorul executiv al MHRA.

Initial, dinainte ca pandemia COVID-19 sa afecteze intreaga lume, molnupiravir a fost conceput ca o posibila terapie pentru virusul encefalitei ecvine venezuelene, transmis de tantari, de catre compania non-profit DRIVE (Drug Innovation Ventures at Emory) a Universitatii Emory din Atlanta, SUA. In 2015, produsul a fost oferit unui colaborator – virologul Mark Denison de la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee -, pentru a fi testat impotriva coronavirusurilor. Denison a declarat ca a fost uimit de faptul ca medicamentul a functionat impotriva mai multor coronavirusuri, cum ar fi MERS si virusul hepatitei la soareci. De asemenea, CEO-ul companiei DRIVE a oferit medicamentul unui alt colaborator cu scopul de a-l testa impotriva gripei si a virusului respirator sincitial. Planurile s-au schimbat semnificativ dupa declansarea pandemiei COVID-19 si dupa ce compania DRIVE a vandut licenta medicamentului catre Ridgeback Biotherapeutics din Miami, Florida. 

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Tragedie la aeroportul Târgu Mureș – a căzut cu parașuta

Astăzi, în jurul orei 11.45, polițiștii au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un tânăr,...

8 noi autobuze electrice, achiziționate de Primăria Turda, prin PNRR

A fost depus proiectul pentru achiziția de mijloace de transport public – autobuze electrice în cadrul parteneriatului Turda...

Consult LA OCHI decontat de Casa de Asigurari, LA TURDA

📌Profită de colaborarea noastră cu #CNAS (Turda) - dr. Emanuela Romaniuc - medic specialist oftalmolog 👉suma decontată este cuprinsă...

Doliu la Biblioteca Municipală Turda

Eugen Gergely, un fost angajat al Bibliotecii Municipale „Teodor Murăşanu” Turda a trecut la cele veșnice. Angajații instituției au...
spot_img

Urcan Bătrânu cucerește Clujul!

După ce au devenit lideri autoritari ai pieței de carne și mezeluri din Turda și Câmpia Turzii, familia Urcan și-a propus să cucerească și...
%d bloggers like this: