spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Transylvania Debate Showdowns la Turda

spot_img

În data de 6 mai, s-a încheiat și a treia ediție a Transylvania Debate Showdowns, competiția regională de dezbateri academice organizată de asociația The Da Vinci System.

Competiția a propus ca teme de dezbatere subiecte interesante, de actualitate, bazate pe economie, politică, iar cu ocazia aniversări Centenarului Marii Uniri s-a dezbătut atât pe parcursul competiției cât și în finala acesteia dacă România ar trebui să se unească sau nu cu Republica Moldova.

La această ediție a competiției au participat douăzeci și două de echipe de tineri debateri din regiunea Transilvaniei, opt dintre care au ajuns în sferturile acesteia, patru în semifinale, iar două în marea finală reprezentând orașul Deva și respectiv Sfântu-Gheorghe. Echipa turdeană formată din Adriana Savu, Moisă Denisa și Sergiu Tritean a ocupat locul 3 la nivel de echipe.

Dezbaterea din finală a fost una interactivă, echilibrată, câștigată de către echipa din Deva care a dat dovadă de o strategie mai bună decât a echipei adverse.

La nivel de rezultate individuale, Adriana Savu a ocupat locul 10 cu o medie a punctajelor de 70.75, Moisă Denisa a ocupat locul 5 cu o medie de 71.38 iar Tritean Sergiu a ocupat locul 1 cu o medie de 72.25, maximul fiind de 80 de puncte.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Colegiul Național „Mihai Viteazul Turda”, care a găzduit rundele competiției și Primăria Municipiului Turda, care de asemenea a asigurat sala pentru finala competiției. Acest eveniment a fost susținut, de asemenea, și de Bijuteria Goldcris, Doctor Stomatolog Narcisa Nabăr și Avocat Simona Larisa.

spot_img
spot_img
spot_img