spot_img
spot_img

Transplant cu grefon osos structurat, realizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

spot_img

O echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Şef. Lucrări Dr. Solyom Arpad, medic primar Ortopedie şi Traumatologie, secţie condusă de  Prof. Dr. Tiberiu BĂŢAGĂ, au realizat, în cursul zilei de ieri, 13 octombrie 2022, o intervenţie de osteoplastie a femurului stâng distal cu alogrefă osoasă, unei paciente de 50 de ani.

 

Intervenţia chirurgicală a durat aproximativ 2 ore şi jumătate şi a constat în reconstrucţia femurului stâng cu substituţia lipsei osoase cu grefă osoasă şi osteosinteza internă (reunirea și imobilizarea fragmentelor unui os) cu ajutorul unei tije centromedulare.

 

Este a doua oară când se utilizează grefon osos structurat la Târgu Mureş, prima oară fiind folosit tot de către Dr. Solyom Arpad, în anul 2016.

Intervenţia s-a desfăşurat în Blocul operator al Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie, iar echipa care a realizat întervenţia este formată din Şef Lucrări Dr. Solyom Arpad, Asist. Univ. Dr. Pal FODOR, medici primari Ortopedie şi Traumatologie, Şef Lucrări Dr. Raluca FODOR, medic primar ATI, Dr. Viragh Zsolt, Dr. Virgiliu CERNIT, medici rezidenţi ortopedie şi traumatologie,  Dr. Alexandra GHEORGHE, medic rezident ATI, precum şi Daniela MUNTEAN, asistent instrumentar, şi Florin DETEŞAN, infirmier.

 

Starea şi evoluţia pacientei este una bună.

 

Intervenţia este a cincea realizată în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pe Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon, în anul 2022.

 

Grefa osoasă necesară pentru intervenţia chirurgicală a fost prelevată tot în cadrul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, în data de 7 iunie 2022, când a avut loc o prelevare multi-organ şi ţesut, de la un pacient de 13 ani, osul şi tendonul fiind trimise atunci la Banca de ţesut Colentina, coordonată de Dr. Andrei NICA, iar osul s-a întors ieri tot la Târgu Mureş.

 

Mulţumim donatorilor, familiilor acestora şi echipelor medicale care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familiilor donatorilor să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

 

Biroul de presă

spot_imgspot_img
spot_img

Ultimele știri

70 de ani de învățământ teologic preuniversitar, marcați la Cluj

În ziua de pomenire a Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina,...

Iată motoarele de căutare pe care Google nu vrea să le găsești

Google este atât de puternic încât „ascunde” alte sisteme...

GROAZNIC Bărbat de 70 de ani, călcat de mașină

La data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Incendiu la Viișoara – o casă a luat foc

O casă din comuna Viișoara, dar și un adăpost...

Leii din Câmpia Turzii se pregătesc intens pentru Campionatul Național U14

La doar câteva luni de la formarea clubului, Leii...

Inițiativă remarcabilă a edilului turdean – municipiul de pe Arieș ar intra într-un grup exclusivist

Dezvoltarea turismului turdean a fost un deziderat al primarului,...

Deplasare cu stația mobilă a Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Cluj, la Frata

O echipă de funcționari ai Direcției Județene de Evidență...
spot_img
spot_imgspot_img

Accident pe strada Armatei din Turda – șofer de TIR lovit de autoturism

Un accident ciudat s-a petrecut ieri seară, pe strada Armatei din Turda.  „Conducătorul unui ansamblu de vehicule, în vârstă de 53 de ani, din județul...

Rata de incidenta scade SI MAI MULT la Campia Turzii

In aceasta dupa amiaza au aparut noile rate de incidenta in UAT-urile judetului Cluj. Campia Turzii are o incidenta de 2.43/1000  si va iesi din...

Campanie inedită împotriva “butonatului” la volan

Cititorii noștri din Spania ne-au trimis fotografii cu o campanie inedită inițiată de Poliția iberica. Sub titlul "Conduci sau postezi", polițiștii spanioli au montat panouri...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: