spot_img

Tragedia de la Turda ar putea genera implicații juridice pentru Primăria și Consiliul Local Turda

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Incendiul petrecut azi-dimineață, la Turda, care a curmat viețile a 4 copii și 2 adulți și a trimis un tânăr de 14 ani direct în comă profundă, ar putea aduce o serie de probleme juridice pentru Primăria și Consiliul Local Turda.

Deputatul Partidei Romilor Pro Europa, Cătălin Minea, a remis un comunicat de presă prin care afirmă că va acționa în instanță Primăria Turda.

„Domnule primar, domnilor consilieri locali din Turda, în această dimineață, 4 copii, cu vârste între 4 și 10 ani, n-au mai apucat să se bucure de viață, murind din cauza sărăciei, din cauza prostiei voastre, din cauza rasismului pe care îl practicați și din cauza mentalității bolnave, pe care o aveți.

Este prea mult! Ajunge!  Vă anunț că voi sesiza instanța de judecată. Trebuie să răspundeți pentru încălcarea drepturilor și libertăților prevăzute de Constituția României.

Vă bateți joc de romii din Turda! Vă bateți joc de romii din România! Sunt cetățeni ai acestei țări, nu animale! Îi țineți  de ani de zile în sărăcie și în mizerie.

Ați uitat că ați fost aleși și de acești oameni necăjiți! Ce ați făcut pentru ei să aibă o viață mai bună ?

Din păcate,  în comunitățile noastre de romi din Turda, au ajuns doar lozincile voastre fără conținut, ambulanța și pompierii.

V-am tot auzit în ultimii ani, cum ne vorbiți despre  dezvoltare locală,  despre echitate, despre energie verde, despre mașini electrice, despre 5 G, uitând de miile de familii care  se luptă să supraviețuiescă și care trăiesc ca în Evul Mediu. Tuturor celor care vă bateți joc de cei mai săraci oameni, să vă fie rușine, nenorociților! Mor copii din cauza nepăsării voastre!

Nu știu cum mai puteți dormi liniștiți de azi înainte, când pe Strada Nicolae Teclu din Turda, încă miroase a carne arsă!

Sufletele celor care au pierit n-o să vă dea pace,  cel puțin până când nu veți ajunge acolo unde sunt și ei!”, a spus Manea.

Dar … care este temeiul legal de care s-ar putea prevala deputatul?

Potrivit art. 38^3 din Ordinul 3494/2020 al MLPDA În vederea identificării așezărilor informale, evaluării situației acestora și stabilirii măsurilor necesare, în coordonarea primarului/primarului general al municipiului București, autoritățile administrației publice locale organizează grupuri de lucru proprii, aprobate prin hotărâre a consiliului local/Consiliului General al Municipiului București, din care fac parte, după caz, conform organigramei, serviciile/persoanele responsabile cu: urbanismul și autorizarea construcțiilor, control și disciplină în construcții, registrul agricol, asistență socială, sănătate publică, investiții, asistență și reprezentare juridică, poliția locală, experți locali pentru romi. În grupurile de lucru sunt incluși și reprezentanți ai societății civile”

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Colegiul Tehnic Turda este în doliu – profesorul, Olimpiu Vesa, a decedat

  „Cu adânca durere in suflet profesorii Colegiului Tehnic Turda plâng moartea celui despre care acum spunem ca a...

Lucrare de profesioniști – curțile interioare din Turda arată ca în Vest

Curțile interioare de pe strada Calea Victoriei 122-132/Nuferilor 1-19 au fost modernizate cu ultimul strat de asfalt.   În cursul...

Compania de Apă Arieș sprijină tinerii din Turda și Câmpia Turzii!

Încă de la începutul anului, Compania de Apă Arieș a dat dovadă de solidaritate și sprijin în ceea...

În atenția călătorilor TUP

Luni, 09 Mai, în intervalul orar 11:00 -13:30, circulația în centrul Turzii va fi întreruptă din cauza manifestărilor...
spot_img

FINALA DRONE CHAMPIONS LEAGUE

  În 7 decembrie se va disputa marea finala a Drone Champions League, dronele vor aborda traseul 3D instalat în Salina Turda din România, atingând...
%d bloggers like this: