spot_img
spot_img

Traficanți de medicamente, capturați de polițiștii din Cluj și Alba

spot_img

Poliţişti ai structurii de combatere a criminalității organizate din Alba Iulia au participat, joi dimineaţa, la percheziţii derulate sub coordonarea DIICOT Cluj, pentru destructurarea unei grupări de trafic internaţional de medicamente în SUA. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 55 milioane lei, iar suspecţi sunt farmacişti din Cluj şi Bistriţa. 24 de persoane vor fi duse la audieri.

Potrivit IPJ Cluj, în 25 ianuarie, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română, cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au efectuat 47 de percheziții domiciliare, la membrii unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic internațional de droguri de risc și mare risc.

Investigațiile pentru destructurarea grupării au fost desfășurate cu sprijinul autorităților americane DEA (Drug Enforcement Administration) – S.U.A.

În cauză vor fi puse în aplicare 24 de mandate de aducere.

Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2012 – 2018, rețeaua infracțională, organizată pe mai multe paliere, ar fi distribuit, fără drept, în principal în SUA, medicamente supuse controlului special, scoase din circuitul legal. Medicamentele erau astfel scoase din circuitul legal, prin intermediul unor farmacii din județele Cluj și Bistrița, cu complicitatea unor farmaciști.

Comenzile erau preluate în sistem on-line, printr-un ”call-center”, ce funcționa în județul Cluj. Membri grupării ar fi pregătit, ambalat și expediat comenzile, sub forma unor scrisori poștale, către clienți din SUA, care comandau produsele prin intermediul unor farmacii on-line. Banii erau primiți prin intermediul unor servicii financiare de transfer de bani, de către alți membri ai grupării.

Prin intermediul unor conturi off shore și a unor firme pe care le controlau direct, membrii grupării ar fi disimulat adevărata proveniență a banilor, creând aparența obținerii legale a unor venituri.

Prin activitatea infracțională, aceștia ar fi obținut aproximativ 55.000.000 de lei.

Investigațiile au fost demarate în urmă cu 4 ani, polițiștii români beneficiind de sprijinul autorităților americane DEA (Drug Enforcement Administration) – S.U.A., prin intermediul unor comisii rogatorii internaționale.

La acțiune au participat și polițiști ai structurilor de combatere a criminalității organizate din Timișoara, Târgu-Mureș, Oradea, Bacău, Alba Iulia și Cluj și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale.

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Cod galben de ceață în zona Turda – Câmpia Turzii! Se poate forma ghețuș și polei

Administrația Națională de Meteorologie a remis, în această dimineață,...

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Cod galben de vânt în județul CLUJ – rafale de peste 90 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a remis o avertizare de...

Colectare gratuită deșeuri electrice în Municipiul Turda

În data de 31 Octombrie 2020 are loc colectarea...

? Turda a început astăzi vaccinarea populației, în cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19!

În această seară, primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei,...

Anunț – Remediere avarie Întrerupere furnizare apă potabilă în municipiul Câmpia Turzii

Compania de Apă ARIEŞ anunță întreruperea furnizării apei potabile...
spot_img
spot_imgspot_img

Doliu în monarhiile din întreaga lume – Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit

Cel mai longeviv monarh din istorie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord, a murit, astăzi la vârsta de 96...

ALERTA METEO! Cod PORTOCALIU în județele Cluj, Alba și Mureș

COD PORTOCALIU - val de căldură persistent și disconfort termic accentuat Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de căldură persistentă și disconfort termic...

Incredibil! Bogdan Marcel nici măcar nu era înscris în PSD

A fost anunțat, cu surle și trâmbițe, drept un potențial candidat al PSD Câmpia Turzii la funcția de primar, însă adevărul este unul mult...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: