spot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Traficant de droguri arestat la TURDA

La data de 16 august a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2023 – 6 aprilie 2023, în mod repetat și fără a deține autorizație de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinată și pentru Siguranța Alimentelor, bănuitul ar fi manipulat și comercializat substanțe psihoactive, pentru sume cuprinse între 100 și 500 de lei.

De asemenea, în perioada mai – iulie 2023, ar fi comercializat și deținut în vederea comercializării droguri de mare risc (3-CMC).

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a bărbatului.

În cadrul aceluiași dosar, în urma a 44 de percheziții domiciliare efectuate la data de 1 august a.c., de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au fost conduse la audieri peste 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj
și polițiștilor din cadrul Poliției municipale Turda ai Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img