spot_img

Trafic international de droguri, la Campia Turzii

spot_imgspot_img

CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI, DEȚINERE DE DROGURI ȘI EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU SUBSTANȚE SUSCEPTIBILE DE A PRODUCE EFECTE PSIHOACTIVE

La data de 28 octombrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

Astfel, cu privire la primul bănuit, din cercetări a reieșit că, în octombrie 2023, acesta ar fi introdus, fără drept, în țară, din Spania, peste 400 de grame de canabis, destinate comercializării cu ocazia organizării unei petreceri tematice.

De asemenea, la data de 28 octombrie a.c., bănuitul ar fi deținut, în locuință, în scopul consumului propriu, aproximativ un gram de canabis.

Față de cel de-al doilea bănuit s-a reținut că, în perioada ianuarie 2022- mai 2023, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, fără a deține autorizație de la A.N.S.V.S.A., ar fi manipulat și distribuit substanțe psihoactive, din clasa catinonelor, pentru sume cuprinse între 50 și 500 de lei.

Totodată, în perioada mai – octombrie 2023, în mod repetat, ar fi deținut și vândut diferite cantități de droguri de risc și mare risc (canabis și 3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal).

Au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, în județul Cluj, fiind descoperite și ridicate peste 400 de grame de canabis (muguri), disimulate în interiorul unui corp de canapea, 2 pungi cu substanță cristalină (3-CMC), comprimate de Diazepam, 4 telefoane mobile, un cântar de mare precizie, 3 dispozitive amovibile de stocarea datelor, 8.000 de lei și mai multe ustensile folosite pentru consumul de droguri, toate cu urme de substanță.

Ieri, 28 octombrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri, trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc, respectiv efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive și trafic de droguri de risc și mare risc.

În cursul zilei de astăzi, 29 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă a bănuiților, pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj și un echipaj chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

spot_img

Find us on

spot_img

Latest articles

spot_img
- Advertisement - spot_img

Related articles

See more articles

A fost o dată un parc de câini …...

Una dintre cele mai interesante și utile investiții făcute de Primăria Câmpia Turzii în ultimii ani a...

Oare … Câmpia Turzii nu s-a săturat de Marius...

Primăria Câmpia Turzii a făcut public rezultatul sondajului pregătit pentru Câmpia Turzii Summer Fest 2024, iar rezultatele...

Război deschis! Fermierii vor să picheteze sediul Poliției Câmpia...

Protestele pașnice ale fermierilor din zona Câmpia Turzii s-au lăsat cu dosare penale. Mai mulți fermieri din...

Lehamite în Câmpia Turzii: Bilanțul a două mandate PNL...

După opt ani sub guvernarea Partidului Național Liberal (PNL) la Primăria Câmpia Turzii, sentimentul dominant printre cetățeni...

5 noi angajatori înscriși în Bursa Locurilor de Muncă...

Inițiativa primarului din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, de a organiza Bursa Locurilor de muncă se anunță, încă...

Avram Gal – candidat la Primăria Câmpia Turzii? De...

Vestea privind condamnarea în primă instanță a președintelui PSD Câmpia Turzii, Avram Gal, la 5 ani de...