fbpx
HomeDEZVĂLUIRITrafic de organe, pe site-urile de anunțuri din CLUJ NAPOCA
spot_img
spot_img

Trafic de organe, pe site-urile de anunțuri din CLUJ NAPOCA

- Publicitate -
spot_img

Site-urile de anunțuri sunt pline de utilizatori care, contra sumei corecte de bani, sunt dispuși să-și vândă organele.

”Donez rinichi sau lob ficat grupa sanguina B3. Sunt un băiat din Cluj-Napoca. Am 21 de ani. Nu beau alcool. Am băut o singură dată în viața mea. Nu mă droghez. Fumez regulat 2-3 țigări la zi. Sunt foarte sigur că vreau sa fac transplantul. Deoarece am foarte mare nevoie de bani și pe de altă parte pot ajuta și la salvarea unei vieți. Precizez că mă pot deplasa și in alte orașe. Dar primitorul va suporta toate costurile. Deoarece nu am niciun ban. Pentru deplasarea în alte orașe se trimit bani înainte pentru drum dus și întors. Și precizez că nu sunt asigurat. Mulțumesc de atenție. Vă doresc sănătate”, se arată într-un anunț, potrivit Gazeta de Cluj.

Nu doar ficat se vinde pe site-urile de anunțuri, ci și rinichi sau alte organe, iar prețurile variază între 10.000 și 30.000 de euro.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca sunt 2228 de persoane care așteaptă un rinichi și, până acum au fost făcute 1011 de operații. La cele cinci centre de transplant din România la sfârșitul anului trecut era înscriși pe listele de așteptare 5255 de persoane care au nevoie de un transplant renal. 13 dintre aceștia au decedat între timp. La sfârșitul anului era înregistrați 9.900 de persoane care făceau dializă.

Astfel afacerile cu trafic de organe pot fi foarte profitabile pentru persoanele care vor să le intermedieze, iar ce e și mai grav e faptul că Poliția nu poate să intervină, decât în eventualitatea unui flagrant solid.

Cu alte cuvinte, trebuie să ajungi în sala de operație și să existe persoane care să depună mărturie că ți-au dat bani pentru a fi cercetat pentru trafic ilegale de organe umane.

 

Comentarii

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -

RefleqtMedia pe rețelele de socializare

2,851FansLike
562FollowersFollow
356SubscribersSubscribe

Citește

- Advertisement -

Ultimele știri

- Advertisement -

Comentarii

%d bloggers like this: