fbpx
spot_img
spot_img

Tovarășu’ avocat, mai respectăm și noi legea?

spot_img
spot_img
spot_img

De citit

spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Fostul avocat de profesie, Dorin Lojigan, ajuns ulterior primar, și-a făcut un obicei din a vorbi despre respectarea legilor și inclusiv între jurnaliști a devenit cunoscut drept un primar scrupulos, care nu face nimic mai mult decât îi permite legea.

Ei bine, atunci când vine vorba despre organismele mass-media care nu-l pupă pe Lojigan acolo unde-i place să fie pupat, nu mai contează nici măcar respectarea legilor în vigoare.

De ce spunem asta? Păi simplu. În 4 martie am formulat o cerere în temeiul legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pe care am trimis-o prin email, către Primăria Municipiului Câmpia Turzii.

În conformitate cu prevederile respectivei legi, mai precis cu articolul 7: „Art. 7.
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile. ”.

Ei bine, devreme ce data de 4 martie a fost o zi de duminică, rezultă că înregistrarea cererii noastre, remisă online, a fost efectuată în data de 5 martie. Astăzi suntem în 15, deci au trecut cele 10 zile de la înregistrarea cererii, însă nu am primit vreo înștiințare de la marele Lojigan sau de la aghiotanții săi pentru prelungirea termenului de răspuns.

Astfel, putem considera că Dorin Lojigan, primarul Municipiului Câmpia Turzii, a încălcat prevederile legii 544/2001.

Mulțumim, domnule primar. Dacă dumneata, marele avocat, nu respecți legea … ce să ne mai așteptăm de la alții?

Comentarii

- Advertisement -
- Advertisement -

Alte articole

spot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Comentarii

%d bloggers like this: