spot_img
spot_img

Tot mai mulţi elevi din judeţul Mureş implicaţi în „ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI! , proiect pentru elevii din clasa I , aflat la a treia ediţie

spot_img

Delincvenţa juvenilă este un segment al criminalităţii care necesită o atenţie deosebită, reprezentând una dintre priorităţile de lucru ale Poliţiei Române, sens în care, la nivel naţional se derulează permanent numeroase activităţi, campanii şi proiecte, care vizează informarea şi educarea copiilor şi adolescenţilor în sensul adoptării unui comportament antidelictual şi antivictimal.

În acest context, în anul şcolar 2015-2106, s-a derulat prima ediţie a Proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, în baza protocolului de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Maspex România, care se desfăşoară la nivel naţional, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

Scopul acestui demers este informarea copiilor cu privire la potenţiale pericole la care pot fi expuşi şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor. Beneficiari sunt elevii din clasele I, ce se află la începutul unei perioade importante din viaţă, confruntându-se cu noi provocări şi confruntându-se cu situaţia de a lua primele decizii fără ajutorul părinţilor.

Datorită impactului pozitiv în rândul participanţilor, proiectul a fost reluat, în prezent derulându-se a III-a ediţie, respectiv în anul şcolar 2017-2018. În judeţul Mureş, la ediţiile precedente, peste 1.700 de elevi din judeţ au fost implicaţi de către cadrele didactice.

În acest an şcolar, 60 de cadre didactice/clase din 48 unităţi şcolare s-au înscris în proiect, totalul de elevi beneficiari ridicându-se din nou la peste 1.000.

Poliţiştii de prevenire, rutier şi ordine publică (rural) vor sprijini cadrele didactice în derularea activităţilor. Primele activităţi s-au desfăşurat deja, feed-back-ul fiind din nou unul pozitiv.

Materialele de suport primite de şcoli sunt deosebit de atractive: cărţi de colorat, idei de activităţi, pliante pentru părinţi, toate acestea putând fi vizualizate de către orice persoană interesată pe www.scoalatedi.ro, alături de diverse jocuri educative!!

spot_imgspot_img
spot_img
spot_img

Ultimele știri

Newsweek: Ovidiu Vancea era REABILITAT și AVEA DREPT DE PRACTICĂ

Website-ul de știri, Newsweek, este primul organ de main-stream...

2.7 milioane de lei, prin PNRR, vin la Turda

Astăzi, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke,...

120 km/h pe un tronson de cale ferată care trece prin Câmpia Turzii

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea...
spot_img

Newsletter

spot_img

Descoperă!

Tratamentul antimalaric și anticancer CARE FACE MINUNI împotriva COVID-19

Știm, știm, știm! V-ați săturat și de știri COVID-19,...

A furat marfă în valoare de 27.000 de lei dintr-un magazin din Cluj

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 7...
spot_img
spot_imgspot_img

Strada Constructorilor din Turda va avea un nou aspect

Asa cum Cristian Matei anunta inca de acum doua luni, strada Constructorilor se apropie de noul sau aspect. La finele lucrarilor, strada va fi dotata...

Aiudeanul, Benny Adegbuy castiga prin KO cel mai tare meci al carierei

Aseara, in Olanda, aiudeanul Benny Adegbuy, a reusit sa-i faca, inca odata mandri pe romani. In fata lui Badr Hari - cel mai rau dintre...

712 persoane infectate cu COVID-19 la Cluj

🔴 Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă astfel: ➡️ Rata incidenței pe județul Cluj : 4,91; ➡️ În ultimele 24 de ore, 712 persoane au...
WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner
%d bloggers like this: