spot_img

Top 5 procese civile și penale care vor influența, în 2022, viața de la Câmpia Turzii

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Pe rolul instanțelor de judecată există mai multe procese civile și penale în care sunt implicați actori celebri ai vieții social-economico-politică de la Câmpia Turzii.

Este vorba despre procese al căror finalitate va influența, în mod decisiv, viitorul imediat al Municipiului Câmpia Turzii.

RefleqtMedia vă prezintă cele mai importante 5 procese civile și penale care ar putea avea finalitate în 2022.

Ioana și Daniel Bondor vs Municipiul Câmpia Turzii

În mandatul 2012-2016, Primăria Municipiului Câmpia Turzii a edificat Piața Mureșului. Pentru a realiza acest obiectiv de investiții, a fost nevoie ca familia Bondor să renunțe la dreptul de administrare a mai multor spații comerciale deținute în zona Pieței Mureșului.

În contrapartidă li s-ar fi promis atribuirea unui spațiu comercial în noua piață agroalimentară din zonă.

Ei bine, după venirea la putere a noii conformații politice, Ioana și Daniel Bondor nu s-au mai ales cu spații comerciale, motiv pentru care au acționat în instanță Municipiul Câmpia Turzii.

Dacă Judecătoria Turda le va da dreptate, în dosarul 7952/328/2017, Municipiul Câmpia Turzii va pierde și unul sau mai multe spații comerciale, dar și daunele materiale solicitate de cei doi soți, în instanță.

Dosarul fraților Roșca

În 2020, Bogdan și Gheorghe Roșca au fost percheziționați și au stat pe arest preventiv, la Târgu Mureș, într-un dosar despre care multe persoane afirmă că ar fi fost fabricat, pentru a ascunde alte adevăruri.

RefleqtMedia a tratat, pe larg, acest dosar, pe care Judecătoria Turda îl procesează în speța: 8392/328/2020.

În același dosar este judecat și Petre Călin Ferdean, fără a avea absolut nici o legătură cu cei doi frați.

Dacă, în speța prezentată mai sus, inculpații vor fi achitați, va fi o palmă gravă dată atât Poliției Municipiului Câmpia Turzii, cât și Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda.

Problema în acest dosar este faptul că, din rechizitoriu reies grave fapte de deturnare de fonduri, efectuate la CSM Câmpia Turzii, fapte care – până în prezent – nu constituie obiectul special al niciunui dosar.

Traian Florinel Cuc – dosarul de evaziune fiscală tărăgănat de 3 ani

RefleqtMedia a scris, pe larg, despre acest proces, debutat în 2018, dar care nu și-a găsit finalitatea, pe fond, nici până acum.

În acest dosar, atât omul de afaceri, Florin Traian Cuc, cât și mai mulți parteneri de afaceri ai acestuia, sunt acuzați că ar fi comis acte de evaziune fiscală în valoare de mai multe sute de mii de lei.

Avram Gal – dosarul de la București

Creat chiar înainte de campania electorală din 2020, dosarul în care Avram Gal este acuzat de luare de mită și trafic de influență este considerat, de multe persoane, o execuție politică împotriva omului de afaceri și vicepreședinte al ALDE.

În dosarul, instrumentat de Tribunalul București, Avram Gal este acuzat de faptul că ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea influență pe lângă diverși angajați ai UNIFARM, motiv pentru care ar fi primit 400.000 de lei mită.

Surse RefleqtMedia afirmă că principalul acuzator al lui Avram Gal ar fi declarat, în fața instanței faptul că – de fapt – el nu i-a adus nicio acuzație omului de afaceri ghirișean și că Gal nu i-a dat de înțeles că ar avea influență față de directorii Unifarm.

Dacă aceste informații se adeveresc, Avram Gal va fi achitat – mai mult decât sigur – de Tribunalul București.

Dosarul de la Domeniul Public Câmpia Turzii

Avram Gal, Petre Pop, Isac Tudorache Ionel, Francisk Deak și Cristel Frînc (†) sunt acuzați de instigare la fals intelectual și abuz în serviciu, într-un dosar în care au început ca martori și au sfârșit ca făptuitori.

Dosarul, 8342/328/2019, se va finaliza în 2 februarie.

„Conform dispoziţiilor art. 391 al. 1 Cod procedură penală deliberarea, redactarea şi pronunţarea hotărârii vor avea loc in data de 02 februarie 2022. Pronunţarea hotărârii se va face prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei.” – se arate pe Portal.just.ro

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Parcul „Slavă eroilor neamului românesc!” devine principala zonă de promenadă a Câmpiei Turzii

Reabilitarea parcului l-a transformat în principala zonă de atracție pentru tinerii din municipiu, lucru relevat chiar în această...

Elevii și Profesorii Școlii Gimnaziale Avram Iancu din Câmpia Turzii în schimb de experiență Erasmus, în Anglia

Călătoriile reprezintă cea mai frumoasă formă de educație. În urma unei astfel de aventuri ne întoarcem acasă cu...

Trândăveala Consiliului Județean Cluj alungă investitorii de la Tetarom 5 Luna

Deși în luna februarie se zvonea că un gigant auto ar fi interesat de Parcul Industrial Tetarom 5,...

Dorin Lojigan: Curaj și viziune politică -147 de ani de istorie liberală

Din anul 1875 și până astăzi, Partidul Național Liberal scrie istorie, atât din punct de vedere politic, cât...
spot_img

Antreprenoriat cu scandal și dosare penale la Câmpia Turzii

Un antreprenor din Câmpia Turzii se plânge că, de mai bine de trei ani, administrația locală îi pune piedici în intenția sa de a...
%d bloggers like this: