1. 91% dintre utilizatorii de internet din România intră pe Facebook cel puțin o dată pe lună. (Conform Datareportal – Digital 2022 Romania). Totodată în top 4 cele mai utilizate platforme de social media, sunt doar platforme din rețeaua Meta.
2. Facebook își trage datele și din Instagram, Messenger și Whatsapp. Este cineva care spune că a murit Whatsapp-ul sau Instagram-ul?
3. 36,8% dintre oameni spun că platforma lor favorită de Social Media este Facebook (fiind nr. 1 din punct de vedere a preferințelor). Pe locul 2 este Whatsapp și pe 3 este Instagram (la fel, platformele celor de la Meta).
4. Grupurile de Facebook sunt încă foarte utilizate de multe persoane și chiar dacă sunt unele persoane care și-au închis contul de Facebook la un moment dat, sunt mulți care îl refac pentru a putea utiliza un anumit grup.
5. Facebook nu mai are o rată de creștere atât de masivă (precum Tik Tok-ul) deoarece deja a atins masa critică și este o platformă matură. Platformele mature se reinventează constant pentru a face față platformelor emergente… și de multe ori chiar le iese.
6. Este adevărat că platforma nu mai dă atât de mult reach organic către pagini pentru că face pași spre a se întoarce către misiunea inițială: A conecta oameni. Asta va face ca postările cu prieteni, familie și persoane apropiate să fie mai frecvente în feed (ceea ce va atrage din nou utilizatorii) + reach-ul paginilor va mai scădea puțin, ceea ce le va face pe acestea să aloce mai mulți bani în reclame (care desigur atrage mai mulți bani către platformă).
7. Platforma își trage datele despre utilizatori din toate platformele conexe (Messenger, Whatsapp, Instagram). Asta înseamnă ca ne cunoaște foarte bine comportamentul și știe cum să ne facă să petrecem mai mult timp în platformele lor + cum să cumpărăm mai mult pe baza reclamelor.
8. Oamenii cu bani (30+ ani) de abia s-au adaptat în România la Facebook. Probabilitatea ca ei să schimbe platforma atât de ușor pe cât o face cei de 30- ani este mică.
9. Facebook-ul are încă cel mai sofisticat sistem de influențare pe care îl folosește impecabil în reclame. Va dura încă multișori ani până când celelalte platforme să poată ajunge la același nivel de persuasiune.
10. Acum citești această postare pe Facebook… ceea ce înseamnă că încă îl folosești. Tocmai tu ești o dovadă vie că încă funcționează.
Dacă te-am convins că Facebook-ul nu a murit, te invit să descarci GRATUIT și tu ghid-ul: “A murit Facebook-ul” pentru a vedea cum poți să profiți de această platformă în 2022 – https://paulardeleanu.ro/ebook