spot_img

Testare gratuită la Spitalul Municipal “Dr Cornel Igna “ Campia Turzii pentru prevenirea cancerului de col uterin

spot_img

Date:

Share post:

spot_img
spot_img

Toate femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 64 de ani se pot testa gratuit pentru depistarea precoce a infecției cu HPV. Acesta este un virus care poate produce leziuni precanceroase ale colului uterin. Leziunile, nedepistate și netratate la timp, se pot dezvolta în cancer de col uterin.

Testarea este gratuită și se poate face la cabinetul de Obstetrică-Ginecologie, în Ambulatoriul Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.  Acest lucru este posibil prin intermediul unui proiect derulat prin fonduri europene, intitulat ”Poți să Previi”, la care unitatea medicală din Câmpia Turzii este partener.

Medicii și personalul medical sunt la dispoziția pacientelor interesate, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 -14:00. Programările se pot face, de luni până vineri, în intervalul orar 14:00-17:00, la numerele de telefon: 0264-368.319 sau 0730.642.855.

„Spre deosebire de alte programe de screening, în cadrul celui dezvoltat de unitatea noastră sanitară, pacientele beneficiază de servicii medicale gratuite pe tot parcursul programului. Astfel, pacientele vor beneficia de testarea propriu-zisă și interpretarea rezultatului testului, precum și de recomandări din partea specialiștilor, în cazul în care testul este pozitiv”, au precizat reprezentanții Spitalului Municipal „Dr Cornel Igna” Campia Turzii.

Procedura de testare este una non-invazivă, iar rezultatele testelor vor fi comunicate în cel mult 2 luni de zile de la efectuarea testului.

Toate persoanele interesate să obțină mai multe detalii despre cancerul de col uterin, testare și tratament pot accesa platforma https://www.potisaprevii.eu/, dedicată acestui program de sănătate publică.

Direcția Relații cu Comunitatea

Comentarii

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Related articles

Mitropolitul Clujului vine la Câmpia Turzii – va oficia Sfânta Liturghie

Anunțul a fost făcut de părintele, Sebastian Zăhan, în cursul serii de ieri. „Dragii mei, miercuri, 1 iunie, de...

Știrea cititorului: Hrănim câinii vagabonzi cu pungi de carne lăsate în Berc?

O cititoare RefleqtMedia ne-a trimis un set de fotografii cu felul în care persoane necunoscute hrănesc maidanezii din...

Metodologia de atribuire a granturile pentru școlile cu rezultate deosebite, supusă dezbaterii publice de Primăria Câmpia Turzii

În temeiul dispoziţiilor art. 7 alin. (1) și alin. (2) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în...

Si beat, si fara permis, la volan prin Campia Turzii

La data de 22 mai a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii de ordine și siguranță publică din cadrul...
spot_img

Ionela Danciu – femeia care a revoluționat administrația publică locală, intră în bătălie pentru Primăria Aiud

S-a luptat cu o boală grea, și a învins-o! S-a luptat cu Statul Român, și l-a învins! S-a luptat cu prostia din Primăria Aiud, care îi...
%d bloggers like this: